Home

Achtergrond 8 reacties

Watertekort dreigt door biobrandstoffen

De verwachte massaproductie van biobrandstoffenkan leiden tot een enorm watertekort. Deze waarschuwing uitten deskundigen aan het begin van een internationale conferentie over water, de Wereld Water Week, in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rianne Memelink

  Mijn vraag is: Gebruiken deze gewassen zoveel meer water dan het gewas wat ervoor op stond?

 • no-profile-image

  GB

  Dit bericht laat weer eens zien dat biobrandstof slechts in zeer beperkte mate kan bijdragen aan een duurzame oplossing van het energieprobleem. Omvangrijk gebruik van biobrandstoffen zal desastreus zijn voor de voedselvoorziening en het milieu.

  Op den duur zal een groot deel van de energievoorziening toch uit windenergie, zonne energie en waterkarcht gehaald moeten worden.

 • no-profile-image

  gj

  dan laten we toch gewoon de noord en zuid pool verder smelten of is dit te gemaskkelijke boeren logika

 • no-profile-image

  Theo Hooyer

  Biobrandstoffen telen voor energie is zowiezo een slechte keuze voor het millieu, 1 liter biodiesel kost 1,3 liter rode diesel om te produceren. We moeten echt iets anders verzinnen.

 • no-profile-image

  jw

  He JG, natuurlijk is dat te logisch gedacht, dufkop!! Het maakt jou dus niet uit dat het milieu eraan gaat?!? Je lijkt wel iemand uit de industrie: meer industrie en overal asfalt neerkiepen zonder dat het nodig is. Oftewel: het is toch maar het milieu.

 • no-profile-image

  WG

  Gewoon een beetje minder globalisatie, dat gesleep met spul kost bulten brandstof. Meer mensen op de fiets, desnoods op een motor (minder files). Meer werken van huis uit (moet toch kunnen met de huidige stand van telecommunicatie). En iedereen een beetje lief tegen elkaar doen zodat er geen oorlog hoeft te worden gevoerd (oorlog voeren om de vrede te bewaren is zowieso een beetje typisch).
  Stuwdam om de noord- en zuidpool bouwen zodat met het smeltwater energie kan worden opgewekt. Alle kadavers in een vergister gooien, mensen ook ipv cremeren. Krachtkoppelingen aan de spinning fietsen in de sportschool die de energie terugleveren aan het net, en dan meer dikke mensen dwingen tot sporten. Komen we al een heel eind.....

 • no-profile-image

  BO

  Nou dan hoeven we ons ook niet meer druk te maken over het stijgen van de zeespiegel

 • no-profile-image

  Sanders Frans

  Laat Gods water over Gods akkerke lopen dan gaat er toch niks verloren?!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.