Home

Achtergrond

'Verdubbeling afzet door klimaattrend'

De huidige klimaattrend en beperking van CO2-uitstoot leidt tot een hogere afzet voor de boomkwekerijsector.

Dat zei Bert Heemskerk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland, gisteravond tijdens de opening van de 25e Plantarium in Hazerswoude- Dorp.

Volgens de voorzitter van Rabobank Nederland kan de aandacht voor het milieu binnen vijf jaar leiden tot een verdubbeling van de omzet voor kwekers van groot groen zoals bos- en haagplantsoen en laanbomen. Maar ook zal er een steeds grotere vraag komen vanuit de particuliere markt naar boomkwekerijproducten voor in de tuin.

"Er is een groeiende bewustwording bij het publiek dat boomkwekerijproducten een gunstig effect hebben op het verminderen van de CO2-problematiek", aldus Bert Heemskerk.

De Rabobank-voorzitter ziet ook een rol voor de Nederlandse boomkwekerijsector bij grote bebossingsprojecten, zowel binnen Europa als in Brazilië en Afrikaanse landen. "De vraag naar bos zal toenemen, door de stijgende houtprijzen en vanwege de beperking van CO2-emmissies."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.