Home

Achtergrond 204 x bekeken 6 reacties

Verburg stelt verbod in voor vervoer vee

Minister Gerda Verburg van Landbouw heeft vanmiddag besloten dat zogenoemde evenhoevigen (schapen, geiten, runderen en varkens) niet mogen worden vervoerd en bij elkaar gebracht in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer in Engeland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mariska vermaas

  Het vevoers- en verzamelverbod geldt voor evenhoevigen (runderen, schapen, geiten en varkens). Paarden vallen daar niet onder. Paarden mogen volgens de huidige regeling gewoon vervoerd worden. Alleen voor paarden die op transport uit Engeland komen gelden nu extra maatregelen. (reinigen en ontsmetten vervoersmiddel)

 • no-profile-image

  Brenda Bottema

  Wij gaan zondag 12-08-07 met onze honden voor een week naar Engeland en gaan via Frankrijk terug.
  Kunnen wij onze honden wel gewoon mee terug nemen??

 • no-profile-image

  annette timmer

  naar aanleiding van het vervoers verbod vragen wij ons af of dat ook geld voor onze sport paarden. mogen wij wel of niet op wedstrijd?

 • no-profile-image

  A van Deursen

  mijn vraag is, is het wel toegestaan om paarden op paardenjaarmarkten aan te voeren/verzamelen. bv Maandag op de loener markt. Ik hoop dat iemand hier antwoord op kan geven of weet waar ik deze informatie kan krijgen

 • no-profile-image

  Mariska Vermaas

  Voor dit soort vragen kunt u het beste contact opnemen met het informatieloket van het ministerie van landbouw.

  Het LNV-Loket
  0800 - 22 333 22 (gratis)
  op werkdagen van 8.30 - 16.30 uur

  Vanuit het buitenland:
  +31 592 33 29 58 (niet gratis)

 • no-profile-image

  anton klippel

  een dikbilvaars moet half augustus kalven maar loopt 2 km va n de boer derij vandaan met kans op een keizersnede mag de vaars onder voorwaarden naar de stal ? devaars moet wel over de weg vervoerd worden

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.