Home

Achtergrond 3 reacties

Top Vion, Tönnies en Westfleisch slaat alarm

Toplieden van de Duitse varkensvleesindustrie zijn het met de georganiseerde landbouw eens dat aan de malaise in de zeugenhouderij snel een einde moet komen door middel van hogere prijzen voor zowel biggen, vleesvarkens als het eindproduct.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  RICARDO

  VION GAAT HELEMAAL NIKS EXTRA BETALEN , ALS ER EEN TEKORT KOMT AAN VARKENS GAAT HET MARKTSYSTEEM VAN VRAAG EN AANBOD AUTOMATISCH IN WERKING EN ZULLEN ZE HEEL VEEL MOETEN BETALEN OM DE SLACHTHAKEN VOL TE KRIJGEN.
  IK VOORZIEN EEN PRIJSSTIJGING TUSSEN DE 1.5EURO EN 2 EURO OPLOPEND TOT 4 EURO PER KG BINNEN EEN HALF JAAR !!!!!!!

 • no-profile-image

  roeltje

  mijn broertje in canada gesloten varkensbedrijf 500 zeugen krijgt van overheid 80000 euro inkomenstoeslag. Hetzelfde gebeurd in amerika volgens mijn broertje. Dan wordt concureren op wereldmarktniveau voor ons wel erg moeilijk en is een andere vorm van prijsbeinvloeding cq ondersteuning wenselijk

 • no-profile-image

  zien

  als ricardo gelooft in zijn kristallen bol, dan mag hij denk ik nu veel varkens gaan vastleggen voor over 6 maanden voor 1,50 euro. Ik hoop voor velen dat hij het bij het rechte eind heeft. Toch zullen de inkopers van de "supers" dit niet toestaan en de prijs kunstmatig gaan drukken. Zij spelen de hoofdrol. Dat de prijs nu zo laag is omdat de consumptie er niet is kan ik niet geloven. Er blijft geen ei,varken of liter melk op de boerderij alles gaat weg. Rara politiepet.
  Inkopers van "supers" schaamt uzelf, om mensen indirect zo het leven zuur te maken. Het kunnen gunnen is blijkbaar niet iedereen gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.