Home

Achtergrond 237 x bekeken 6 reacties

Tikkende tijdbom

Heel even, op het hoogtepunt van de vogelpestcrisis in Azië, leek China zijn leven te hebben gebeterd.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hier wakker dier

  De hele vleesindustrie is gedoemd te verdwijnen.

 • no-profile-image

  Wimpie

  Eerst en vooral bedankt aan Wakker Dier voor de interessante en vooral zeer genuanceerde reactie ...

  Ik was tijdens de kerstperiode in Hong Kong en toen sprak men daar in de media van de bewuste mysterieuze varkensziekte. De mensen van Hong Kong waren stellig : de ziekte kwam uit China, zoals zeer vele ziektes hun oorsprong daar hebben, zeiden ze.

  Chinezen hebben een quasi ziekelijke drang om alles wat hen en hun land in een negatief daglicht zou kunnen stellen (en bij het minste denken ze dat al) verborgen te houden. De hele wereld weet al (of heeft toch het grote vermoeden) dat er iets aan de hand is, maar de Chinezen blijven stellig ontkennen !!

  Een voormalige premier noemde ons land ooit eens een apenland. Wel, China komt volgens mij toch ook dicht in de buurt ...

 • no-profile-image

  roel

  Dat enten gebeurt met vaccins tegen andere stammen van het virus dan het h5n1-virus. Er zijn dan ook nog steeds nieuwe uitbraken.
  neemt niet weg dat wereldwijd inge-ent moet worden met de juiste entstof, dus ook in de eu. Het enige dat daarvoor nodig is, is een politiek besluit dat vlees, eieren en melk van gevaccineerde dieren (geldt bv ook voor mkz) "gewoon". - wereldwijd - verkocht en gekocht moet kunnen worden. Daarover zijn sector en dierenorganisaties het wel eens (geen boer die niet wil inenten na alle crises van de laatste jaren), nu poltiek en vooral supermarkten nog...

 • no-profile-image

  Fabian (stichting Wakker Dier)

  Beste blog-posters,

  We hebben bij Wakker Dier vernomen dat op de weblogs van het AGD onder onze naam berichten worden geplaats. Helaas kunnen we daar niks tegen doen, iedereen kan onze naam namelijk invullen. Maar degene die in de laatste webblog-reacties de naam Wakker Dier gebruikte heeft dus niks met ons te maken.

  Met vriendelijke groet,

  Fabian

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Als er maar gevaccineerd wordt met 'een' H5, welke N daarachter staat maakt niet uit. Beter zelfs een andere N dan 1, dan kun je nagaan of een dier besmet is of gevaccineerd.
  De nieuwe uitbraken vinden plaats waar niet (opnieuw) gevaccineerd is of de dekking niet 100, nu op de grens met N.Vietnam.
  Sinds wanneer is de pluimvee sector het erover eens dat er gevaccineerd moet worden? Vrije uitloop boeren vaccineren niet meer omdat 'de sector' de eierpakstations intimideren. Supermarkten nemen alleen gevaccineerde eieren tegen een lagere prijs af: afpersing!
  De EC heeft in juli gezegd dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen gevaccineerd of niet. De praktijk wijst anders uit. Daarom zien vrije uitloop hennen boeren vaccinatie niet (meer) zitten. Geef ze ongelijk met overdag nabloedende 'monitor' kippen waardoor het hele koppel erop duikt en het moord en doodslag is als die bloedende kippen niet apart gezet worden. En de dierenarts etc? Voor eigen rekening... en dan nog minder krijgen voor de eieren ook. De consument interesseert het geen lor of de hennen opgehokt moeten of niet, zij kopen 'scharrel' eieren met of zonder vrije uitloop. Wat de supermarkten lekker goedkoop inkopen (eieren van gevaccineerde hennen die geboycot worden door de eigen sector) betaalt de consument het volle pond voor. Nergens heb ik AH zien adverteren met: NU EXTRA KORTING OP EIEREN VAN GEVACCINEERDE HENNEN!
  AH koopt die eieren ook niet...
  Wacht maar tot de pleuris uitbreekt, wie niet horen wil moet voelen. Dus gooit de EU er maar 5,6 miljoen euro ofzo ertegenaan in alleen NL om pluimvee te promoten. Weet je hoeveel kippen ze daarvoor kunnen vaccineren? (ik niet :-), véél denk ik!).

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  China ent wel al 2 jaar miljoenen eenden en kippen tegen vogelpest. Kunnen we in Europa wat van leren.
  Hier liggen ze te zeuren over 'teveel werk' en 'niet bewezen dat het helpt'. Daar enten ze 'effe' elk jaar 161.5 miljoen stuks pluimvee (ook niet alles, maar wel in vogelpestgebieden), onderzoeken de dekking bij uitbraken en die is nagenoeg 100%.
  'Domme Chinezen' he?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.