Home

Achtergrond 216 x bekeken 2 reacties

Stro mogelijke bron vogelpest Beieren

Besmet stro is mogelijk de bron van vogelpest op een bedrijf met 160.000 eenden in het Duitse Wachenroth bij het Beierse Erlangen. Dat zegt een woordvoerder van de regionale veterinaire dienst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Herman Walthaus

  ik heb gelezen dat de vogelgriep mogelijk en misschien ook waarschijnlijk een wereldwijde grote epidemie zal ontketenen. Je denkt dan zal ik er ook bij zijn die geinfecteerd zal worden.
  Zijn alle vaccinatieprgramma's in het verleden wel zo goed geweest. Misschien dat het virus nu wel zo zal muteren dat de ramp daarddor nog groter zal zijn.

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Dàt is het hele 'pandemie verhaal'.
  Dat H5N1 netzoveel dood en verderf zal zaaien als de Spaanse Griep aan het eind van de 1e wereldoorlog. Miljoenen doden.
  Dat vindt de WHO, noch welke regering dan ook totaal onbelangrijk. Als industrieel pluimvee gevaccineerd wordt is er geen dreiging meer want het virus sterft uit.
  Niemand likt wilde watervogelpoep van strobalen af. Die watervogels zijn overigens in 2005 besmet geraakt door het dumpen van besmet stalmateriaal in de Balkanlanden. Wordt alleen maar erger maar echt dood gaan ze er niet van, een paar zwakke dieren, de rest vliegt vrolijk verder. Terug naar die gemuteerde vogelpest die op mensen gaat overslaan volgens deskundigen; men vindt de handel belangrijker dan de volksgezondheid. Verder is het voorbereiden op een mogelijke pandemie ook geld verdienen. Kranten draaien mooie omzetten door allerlei doemscenario's. Vooral in Amerika is iedereen in de ban van de pandemie en zijn er mensen die voedselvoorraden aanleggen en bedrijven die gespecialiseerd zijn op pandemie 'oplossingen'.
  Hoe verantwoordelijk zijn overheden en met name de Europese Unie door maar steeds vast te houden aan het non-vacciantiebeleid? Eet maar veel sinaasappels of vaccineer je eigen pluimvee, dan besmetten die je tenminste niet. Ook zonder mutatie is vogelgriep voor sommige mensen dodelijk. De pluimvee industrie is een tijdbom.

Of registreer je om te kunnen reageren.