Home

Achtergrond

Skimmia japonica 'Magic Marlot' beste nieuwigheid

"De eerste en enige bontbladige Skimmia die goed te kweken is". Met deze beoordeling won Skimmia japonica 'Magic Marlot' van Kwekerij van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel op Plantarium 2007 de prijs voor beste nieuwigheid.

De keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) kreeg dit jaar 80 nieuwigheden te keuren, 10 meer dan vorig jaar. Oorspronkelijk lag het aantal inzendingen een flink stuk hoger, maar op het laatste moment trok een aantal inzenders zijn planten in. Uiteindelijk werden vijf planten bekroond met een gouden medaille, 13 met een zilveren en 22 met een bronzen.

Woordvoerder van de keuringscommissie, Ronald Houtman, sprak van een hele goede kwaliteit van de inzendingen. "Je zou bijna kunnen spreken van een té goede kwaliteit", aldus Houtman. Hij doelde daarmee op de tendens dat steeds meer inzenders 'showplanten' neerzetten. "Je kan je afvragen of dat nog wel de planten zijn die de consument uiteindelijk in de winkel koopt."

Niet alleen de keuringscommissie van de KVBC, maar ook de internationale pers heeft gekozen voor Skimmia japonica 'Magic Marlot' van Kwekerij van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel.

Na een nek-aan-nekrace met het Classic Garden-concept van ProfiGreen uit Belfeld, ging de Persprijs uiteindelijk toch naar 'Magic Marlot'. De pers koos daarbij voor het gehele concept, dat gericht is op de impulsmarkt. "Een plant met prachtige eigenschappen en een heel goede promotie richting tuincentra en consumenten", aldus de persjury.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.