Home

Achtergrond 3 reacties

Schapenhouder in zak en as: eerst bluetongue, nu MKZ

Bij schapenhouder Lardinois in het Zuid-Limburgse Epen is de stemming somber.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrit

  Zeg Houben, schaam je je niet?

 • no-profile-image

  M. Bourgonje

  Heel jammer dat deze crisis wordt aangegrepen om een blijkbaar persoonlijke kwestie uit te spelen. Ik ken Schaapskooi Mergelland; het is een bedrijf met het dierwelzijn hoog in het vaandel dat net als alle andere schapen- en veehouders in Nederland zwaar getroffen is. Zowel bedrijven die zich richten op landschapsbeheer (zoals Schaapskooi Mergelland) als op de vleesproductie zijn zwaar getroffen. De agrarische sector heeft het de laatste jaren zwaar te voorduren gehad en een dergelijke crisis komt dus hard aan...voor iedereen.

 • no-profile-image

  Raymond Houben

  Ik vind het jammer dat het leet van Ladinois steeds in het nieuws komt ,zij leven van de premie en toeslagen en begrazings vergoeding ,de schapen zijn grasmachines zo worden ze gebruikt een waarde voor de handel hebben ze bijna niet. Ik denk en weet wel zeker dat mensen die vleeslammeren produceren echt leed hebben want hun product is het lam en daar zit de opbrengst als die dood gaat is dat verlies. maar dat is bij lardinois niet het geval.
  De handel is ook gebonden en zit thuis wie betaald dat, de begrazing gaat door en wordt gewoon betaald ook al is het niet optimaal.
  Dus luister ook eens naar echte schapen boeren en niet naar media geile mensen.
  R Houben

Of registreer je om te kunnen reageren.