Home

Achtergrond 498 x bekeken 36 reacties

PvdD: maak einde aan Zwientie tikken

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft landbouwminister Gerda Verburg gevraagd evenementen als Zwientie tikken en koeschijten te verbieden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  josé

  schelden doet geen zeer, als je niet anders kan is wakker dier slecht gesteld

 • no-profile-image

  een boer

  nee alles afzeiken is wat ,een beter aternatief hebben ze niet ze schreeuwen maar zo wat rond ,ga het maar een aan de lijve onder vinden hoe het is te werken op een boerebedrijf je hoeft helemaal geen medelijden te hebben met mij hoor , maar het meest trieste vind ik nog om KLEINE KINDEREN te laten demonstreren voor kippen die met zes weken geslacht worden dat is precies de doel groep waar de pvdD thuis hoort stelletje babys!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Daan

  'Een beter alternatief', Boer, Kampen....? Een beter alternatief waarvoor? Voor Zwientie tikken...?

 • no-profile-image

  johan banis

  kling klare onzin

 • no-profile-image

  j.p.

  zinloze discussie, niet op reageren

 • no-profile-image

  Nathan

  Wat is er mis met koeieschijten? we doen het met de school regelmatig, die boeren vinden het juist leuk, en merken geen verschil in stress ofzo, so what's the point?

 • no-profile-image

  t v ooijen

  in nederland is alleen nog plaats voor distels ,brandnetel en ambtenaren met
  hoogmoeds waanzin!!!!!

 • no-profile-image

  Dorien

  Ja twee keer een schrijf fout Daan, ik bedoel wel PvdD. Maar de meeste onder de lezers zullen dit wel hebben begrepen... Alleen varkens in een modderpoel is nog geen biologische landbouw daar komt wel wat meer bij kijken. Een modderpoel is ook een bron van parasieten en dierziektes als daar de hele dag varkens in liggen en de PvdD wil dierziektes toch voorkomen voor die dieren.

 • no-profile-image

  Jesper

  Ik snap al die boze reacties niet. Als de PvdD het niet voor die varkens opneemt doet niemand het. Zo blijkt maar weer. Waarom is het zo veel waard een varken te meppen?

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Nog nooit zag ik een initiatief uit, wat ze hier om een of andere reden De Sector noemen, voortkomen m.b.t. lotsverbetering van onze medezoogdieren.
  Nooit werd er een daad gesteld die indruk maakt.
  Logisch dat de Dierenpartij inmiddels op 3 zetels staat.
  De beroepsdierenkwellers zijn bij uitstek de aanjagers van de opmars der D.P.

 • no-profile-image

  josé

  dit is allemaal weer aandacht voor de partij van de dieren.
  niet meer op reageren op deze partij, gewoon doodzwijgen krijgen ze geen gratis reklame meer

 • no-profile-image

  karel

  zoveel mensen die weten hoe een dier zich voelt.......het is allemaal gelull!

  Wordt eerst eens een koe, kip of varken, daarna weer mens en kom DAN vertellen wat een dier ervaart......

 • no-profile-image

  Dorien

  Maar ik vraag me ook af als deze spellen worden verboden, schaffen ze dan ook de hondenschows af dit is ook vermaak van de mens en moeten de winkels met kleding voor o.a. honden dan ook hun deuren sluiten. Het paardrijden, springen en dresseur hebben dan ook zijn langste tijd gehad. Vogelliefhebbers hunnen hun shows niet meer houden. Deze shows geven ook dierziektes vrij spel. Hobbie dierhouders mogen ook geen tentoonstellingen meer geven. Kinderboerderij sluiten hun deuren dit allemaal omdat er mensen rond lopen en ziektes kunnen verspreiden. Ga ook niet meer op vakantie naar het buitenland of op bezoek bij mensen met dieren in huis, ook dit geeft risico's. Ga zo maar door... De PvvD hoopt met haar bestaan de dierhouderij uit Nederland te verdrijven. Hebben ze er wel eens bij stil gestaan hoeveel arbeidsplaatsen dit zijn. Het gaat hierbij niet alleen om de boeren met hun medewerkers en gezinsleden. Maar ook de voerleveransiers, vervoersbedrijven, vertegenwoordigers, bedrijven die zijn gespecialiseert op de landbouw zoals regelapparatuur ict, electriciens, bouwvakkers, timmerman, constructie, materiaal dat word gefabriceert, dierenarts, scholen zelfs landschapbeheer. Het zijn er teveel om allmaal op te noemen. Door de vele regels die de partij voor ogen heeft is het alleen nog mogelijk door in het groot dieren te houden in Nederland. De gezinsbedrijven ( waaronder die er langs dit soort spellen aan te bieden kunnen blijven bestaan ) zullen hierdoor in de toekomst verdwijnen. Dan moet je dus niet raar opkijken als er alleen nog die grote stallen staan. Nu is het vlees in Nederland veilig. Hoe is dat straks? De kerstkonijnen afkomstig uit China in 2004 bij de A.H. waren bedroven. Willen we daar dan naar toe om ons vlees te halen, of het hormoonvlees uit Zuid-America, niet iedereen wordt vegetarier ik zeker niet.

 • no-profile-image

  gw

  Laat die partij voor de dieren haar zelf afschaffen, stelletje linkse rakkers. Dieren zijn er om op te eten !

 • no-profile-image

  gj

  als ze mevr thieme nou konden krijgen ipv een varken voor zwijntje tik is het probleem vast opgelost !!

 • no-profile-image

  petre

  Waar gaan ze mee eindigen. In mijn inzien kan de PvdD alleen maar negatief over dieren spreken. Maar hoeveel eigen aanhang laat de gehele dag hun hond en kat in een huis zitten zonder aandacht. Dat is ook zielig, maar weet je wat pas eht zielig is; Alle kinderen op een flatje in de stad die in de stank van de uitlaatgassen moeten leven en niet eens een bal kunnen trapppen in hun eigen tuin.
  Men moet eens ophouden om een dier boven de mens te stellen.

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Ze hebben bij de PvdD nul komma nul verstand van dieren, laten ze zich bezig houden met een enting tegen MKZ in Brussel maar niet tegen de boeren zitten zeuren die allemaal supergoed voor hun dieren zorgen!

 • no-profile-image

  Dierenliefhebber

  er schijnt onderzoek gedaan te zijn dat varkens geen verhoogd stress gehalte hebben bij deelname aan dit soort activiteiten. Nu zoekt PvdD het dus maar op het vlak van dierziekte verspreiding. Laat PvdD een ander soort tijdsbesteding kiezen, er zijn nuttiger dingen te doen lijkt me.

 • no-profile-image

  h.

  Wat een fundamentalistisch gedram! Deze z.g." partij voor de dieren" stelt elke week rond de 20 kamervragen over de meest onnozele dingen. Ook nu weer.
  Alleen al aan het beantwoorden van alle vragen heeft minstens 1 ambtenaar een dagtaak. En als het nu ergens over ging: het is steeds weer focussen op een individuele misstand ergens, en dat wordt dan vervolgens gebracht als algemeen voorkomend. Haar aanhangers vindt deze partij vooral onder mensen die ver weg staan van de realiteit en menen dat zij anderen hun wil moeten opleggen. Hun affiniteit met dieren is een stuk groter dan die met mensen. Zonder alles goed te willen praten, zou je dit lichtelijk gestoord kunnen noemen . Een troost: na verloop van tijd wenden de kiezers zich wel weer af van dit schizofrene gedoe.

 • no-profile-image

  Daan

  Het positieve aan een aantal reacties hieronder vind ik dat sommige mensen die anti-PvdD zijn toch inzien dat varkens zich prettiger voelen in een modderpoel. Denk die geblindoekte zwientie tikkers even weg en de eerste stap richting een volledig biologische veehouderij is gezet. Hulde! Ik vraag me overigens af of Dorien iets weet wat de rest van ons nog niet weet... Staat PvvD soms voor Partij voor vrije Dieren, ziet Dion Graus in dat Wilders toch niet genoeg ruimte biedt voor z'n diervriendelijke agenda en heeft hij zich afgesplitst van de PVV...?

 • no-profile-image

  rienhendrickx

  de mensen die dit willen vebieden hebben er totaal geen verstand van en kunnen beter zwijgen als deze onzin te verkopen.
  groeten

 • no-profile-image

  José

  Mensen, nog maals dt id wat de PvdD wil.
  GRATIS REKLAME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  doodzwijgen die partij kom je veel verder mee

 • no-profile-image

  belangrijk

  waar zijn we mee bezig
  dieren zijn dieren
  partij voor dieren
  denken verstand van dieren te hebben
  hebben ze niet
  niemand meer op die partij stemmen
  er zijn belangrijker dingen in deze wereld..........

 • no-profile-image

  Dorien

  Kan een varkens zich eens uitleven in de modder met mensen als speelgoed is het voor de PvvD weer niet goed. Deze varkens zijn aan mensen gewend en zullen er niet meer stress door ondervinden dan als ze samen met andere varkens in een hok speelt. Een koe bij koeschijten negeert de mensen er om heen volledig. Ze roepen weer eens wat zonder het spel daarwerkelijk te kennen. Als ze er al in de buurt zouden zijn kijken ze toch de andere kant op. Omdat ze niet naar die dieren kunnen kijken wordt dan gezegd. Hoe kan je dan weten hoe een spel wordt gaspeeld. Maar ga zo door aan de reacties te lezen zullen steeds meer mensen hun handen afhalen van de PvvD. Het geld voor het beantwoorden van deze vragen kan beter in de zorg of het onderwijs worden besteed.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Wat een zielige vertoning van de PvdD.
  Ze beginnen zichzelf uit te roepen tot het kneusje van de 2e kamer. Mag er nu helemaal niets meer met dieren. De gemiddelde flatbewoner in deze buurt heeft een slechter welzijn dan het gemiddelde dier in Nederland. Bekommer jezelf daar dan over ipv dat je Nederland om probeert te toveren in een watjesstaat. Ik heb het hoog op met dieren maar ik vindt dat de dierenpartijen nu echt door gaan slaan.

 • no-profile-image

  maria van den berg

  ik vind dat ze daar gelijk in hebben,,maar het is ook dieren mishandeling''er zijn genoeg andere spelletjes te verzinnen wat ook leuk is

 • no-profile-image

  J. Bruins

  Zullen wij nog enkele toevoegen:
  a Verbieden goudvissen in een viskom
  b Kanaries houden in een vogelkooi
  c Katten houden op een flat.

  Zo krijgen de dieren hun vrijheid terug.

 • no-profile-image

  Tony

  Zwientie tikken: maak einde aan PvdD

  De Partij voor de Zwientie tikken heeft landbouwminister Gerda Verburg gevraagd evenementen als PvdD en boertje pesten te verbieden.

  De partij meent dat dit soort activiteiten verspreiding van dierziektes in de hand werkt. Op dergelijke evenementen komen veel beroepsnietsnutten af en volgens Zwientie tikken is het dan onverstandig om spelletjes met levende mensen te doen.

  Bovendien zouden de optredende 'artiesten' deelname niet leuk vinden. "Zo'n mens schiet in de stress", reageert Zwientie tikken in Brabantia. "Al die roepende en klappende PvdD-ers eromheen, daar schrikt een boer van."

 • no-profile-image

  Jaro

  Weer een stel zinlosse vragen van de PvdD. Verburg komt niet eens meer toe aan het echte werk, door dit soort debiele vragen.

 • no-profile-image

  lars

  Bij ons in het dorp word ieder jaar het zwientie tikken gehouden. Ik zal U even uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. In een afgesloten ruimte van 20 bij 20 meter loop 1 varken en een aantal GEBLINDOEKTE mensen. In die ruimte zijn modder baden , en dan is het de kunst om dat varken te vinden en aan te raken. Ik wil niet veel zeggen maar volgens mij heeft dat varken de dag van zijn leven ( ruimte en modder baden en een stel gekken met blinddoeken) Jammer dat de pvdd niet beter nadenkt voor ze ergens iets over zeggen.

 • no-profile-image

  José

  waar zijn we mee bezig , dit is allemaal de bedoeling van PvdD.
  GRATIS REKLAME VOOR ZE !!!!!!!!
  Doodzwijgen die partij

 • no-profile-image

  Daan

  Het was een GRAPJE, Dorien! Humor, weet je wel... En ik weet ook echt wel dat een modderpoel nog geen biologische veehouderij maakt. Maar varkens horen buiten in de modder te kunnen wroeten, dat hoort bij hun natuurlijk gedrag. En ja, de PvdD wil inderdaad dier(- en andere)ziektes voorkomen - daar sla je de spijker op de kop. Zullen we het 'ns over MRSA hebben...? (Nee, laat ook maar, voordat je weer los gaat - ik laat het hierbij.)

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Nou dan bij deze bedankt josee.
  Betere reclame dan van een made als josee kan de P.v.d.Dieren zich nauwelijks wensen.

 • no-profile-image

  geen stijl

  Hierbij zeg ik het vertrouwe op in deze partij en zal de volgende keer op een andere partij stemmen.
  Gewoon flauwe kul, ze zouden zich beter kunnen gaan bezighouden met andere dingen dan zoiets.

 • no-profile-image

  boertje

  we mogen straks alleen nog maar werken belasting betalen en voor de rest niks was wel weer te verwachten van dat stelletje trieste figuren

 • no-profile-image

  j.crok

  "de sector" zit niet te wachten op een wakker dier met oogkleppen! kijk eerst maar eens naar de dierenasiels, ze puilen uit van de honden en katten omdat men alweer uitgekeken is op z`n beestje!!
  een werker uit de sector

Laad alle reacties (32)

Of registreer je om te kunnen reageren.