Home

Achtergrond 2 reacties

Peperdure Spaanse ham heeft levertijd van twee jaar

Een Spaanse vleesfabrikant introduceert binnenkort de duurste ham ter wereld, meldt persbureau AP.

Deze Jamón Maldonado Reserva Alba Quercus 2006 moet een slordige 1.600 euro per heel stuk opleveren, oftewel 250 euro per kilo. De varkens die in de ham zijn verwerkt, hebben een geweldig leven gehad, met vrije uitloop en een topdieet van eikels.

De hammen drogen twee jaar, twee keer zo lang als andere tophammen. Daarom kunnen ze pas in 2008 worden geleverd. Wie alleen een plakje wil proeven, heeft pech. De hammen, waarvan 80 tot 100 exemplaren op de markt komen, zijn alleen per heel stuk te koop.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jol

  die snapt het tenminste

 • no-profile-image

  Luuk Levenbach

  Je kan de Pata Negra zo duur verkopen als je wilt, maar een echte, authentieke, 24 maanden gerijpte achterham, met Jabugo garantielabel (ook in de vrije natuur en met eikeltjes gevoede varkens), hoeft niet meer dan 35,00 - 40,00 Euro per kilo te kosten.
  Bijvoorbeeld via onze Pata Negra site www.spaanse-ham.nl
  Je krijgt er dan ook nog geheel gratis dat speciale mes bij!

Of registreer je om te kunnen reageren.