Home

Achtergrond 262 x bekeken 2 reacties

Overstap naar natuur drukt zwaar op inkomen

Veehouders die overwegen hun traditionele bedrijfsvoering in te ruilen voor een meer op de natuur gerichte bedrijfsvoering, moeten rekening houden met een flinke inkomstenderving.

René van Buitenen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gli

  Geen probleem!!
  Maar alleen als de gemeenschap bereid is het verschil bij te passen met een garantieperiode van 40 jaar. Zwart op wit.
  Natuur is in. O.K.!! Zelf heb ik ook de neiging om de natuur te stellen boven ongebreidelde groei. Maar een agrarier die hier aan mee wil werken heeft recht op volledige schadeloosstelling.
  Eigenlijk zou zijn inkomen minstens 5 % hoger moeten zijn.
  En zo niet?! Nooit, nooit aan beginnen!! Dan blijkt immers dat de gemeenschap niet bereid is er een eurocent voor over te hebben!
  En ook als ecoboer moet je goed beseffen dat je ook in de verre toekomst een boterham moet kunnen verdienen die net zo belegd is als die van de gemiddelde Nederlander.
  En anders? Dan moet je wel heel bijzonder zijn, namelijk een dief van je eigen portemonnaie. Of zie ik dit helemaal verkeerd en ben ik onvoldoende idealist?? Vergeef me dan!!
  gli

 • no-profile-image

  willem

  Ja,
  u bent onvoldoende idealist.
  iedereen betaalt mee aan een beter milieu -alle mensen-, waarom zouden wij boeren als enige daar aan moeten verdienen? wij maken al eeuwen het milieu ondergeschikt aan ons eigen belang en hebben er zelf het meeste voordeel bij!
  willem

Of registreer je om te kunnen reageren.