Home

Achtergrond 2 reacties

Organisaties willen eisen aan veetransporten aanscherpen

Vijf organisaties in de varkenshouderij en de veehandel zijn het eens geworden over de aanscherping van de eisen en de controle van dierenwelzijn van vee tijdens transporten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Marcel

    Een vracht naar Duitsland is geen lange afstand transport, wij zitten dichter bij duitse slagerijen dan bij nederlandse slagerijen. Afschaffen van bio industrie heeft hier niet zoveel mee te maken, ook biologische varkens worden op dezelfde manier met dezelfde transporteurs vervoerd.

  • no-profile-image

    ms beastly

    De genoemde organisaties die de eisen aan veetransporten gaan aanscherpen verdienen allen geld aan de dierenhandel. Bij de controles zou er zeker één dierenwelzijnsorganisatie betrokken moeten worden. Want uitvluchten van handelaren "een zeug had een bloedneusje" als excuus voor een transportwagen waar het bloed uitdruipt en automobilisten verontrust de politie bellen, daar hebben de dieren niets aan. Beter nog de lange afstandstranporten afschaffen. En het allerbeste zou zijn de gehele bio-industrie afschaffen!

Of registreer je om te kunnen reageren.