Home

Achtergrond

Nutreco blijft op overnamepad

Het dier- en visvoedingsbedrijf Nutreco blijft dit jaar op het overnamepad. De onderneming heeft dit jaar tussen de 200 miljoen en 300 miljoen euro beschikbaar om verder te groeien.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend bij de presentatie van zijn cijfers over de eerste helft van 2007.

Mede door eerdere acquisities groeide de omzet van Nutreco met een kwart ten opzichte van vorig jaar naar 1,68 miljard euro. Dat is meer dan verwacht, analisten rekenden in doorsnee op een omzet van 1,5 miljard euro. Ook de winst na belastingen uit voortgezette activiteiten steeg, met 22 procent tot 37,1 miljoen euro. Dat dankt Nutreco ook aan besparingen door een reorganisatie van zijn diervoederbedrijven.

Volgens bestuursvoorzitter Wout Dekker heeft Nutreco een "uitstekend eerste halfjaar'' achter de rug. Hij stelt dat dit zowel te danken is aan een sterke autonome groei van de kernactiviteiten als aan de bijdrage van recent overgenomen bedrijven in Nederland, China, India en Rusland.

Nutreco heeft zich ten doel gesteld in 2010 een verdubbeling van het bedrijfsresultaat van 2006 te realiseren. Volgens Dekker tonen de eerste zes maanden van dit jaar aan dat het bedrijf "op de goede weg'' is. Een concrete prognose voor het lopende boekjaar gaf de topman niet.

Nutreco wil zijn positie als leverancier van diervoeding en visvoer verder versterken via nieuwe acquisities. Het bedrijf was de afgelopen periode al zeer actief op het overnamepad. Zo rondde het op 20 juli de overname af van Maple Leaf Foods in Canada en kocht het in juni de resterende aandelen van Trouw Nutrition Mexico, waarin het al een meerderheidsbelang had.

Verder kondigde Nutreco in februari de overname aan van de mengvoeractiviteiten van BASF in diverse landen voor 60 miljoen euro. Als de betrokken mededingingsautoriteiten hun fiat geven, denkt het bedrijf dat de gekochte activiteiten vanaf 2009 een bijdrage van 10 miljoen euro leveren aan de operationele winst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.