Home

Achtergrond 306 x bekeken

Nederlandse vleesexport naar China

Nederland is bezig om toegang te verkrijgen tot de Chinese markt.

Volgens het Veterinair Informatiepunt van het Productschap Vee en Vlees is het protocol dat aan de basis moet komen te liggen van de Nederlandse export naar China klaar. Het moet alleen nog ondertekend worden. Vervolgens kunnen bedrijven zich melden en deze worden dan door de Chinezen gekeurd. De laatste stap is dat er een veterinair certificaat moet worden overeengekomen. Hierin komt te staan aan welke eisen te exporteren producten moeten voldoen.

Komend najaar is er een handelsmissie waaraan ook PVV-voorzitter Jos Ramekers namens de Nederlandse vleessector deelneemt. De kans is groot dat tijdens deze handelsmissie het protocol tussen Nederland en China wordt ondertekend. Het PVV heeft deze maand al vleesbedrijven uitgenodigd zich te melden als ze interesse hebben in export naar China.

Of registreer je om te kunnen reageren.