Home

Achtergrond 1 reactie

NVV: rechtvaardige prijs voor varkens

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) roept slachterijen, verwerkende industrieën en de supermarkten op om varkenshouders meer te gaan uitbetalen voor geleverde varkens.

Ook pleit de NVV bij de voerindustrie voor een verlaging of stabilisering van de voerprijzen bij de voerindustrie. Volgens voorzitter Wyno Zwanenburg zijn de productiekosten van varkensvlees, zoals voer en mestafzet, zo drastisch gestegen dat bij varkenshouders het water tot aan de lippen staat.

Bij de NVV komen steeds meer signalen binnen dat varkenshouders in de financiële problemen dreigen te raken en niet meer in staat zijn aan hun financiële verplichtingen bij de bank te voldoen.

Volgens Zwanenburg willen de "varkenshouders een rechtvaardige prijs voor het veilig en verantwoorde vlees wat in Nederland wordt geproduceerd". De voerleveranciers hebben belang bij de continuïteit van de varkenssector en daarom is het gepast als ook de voerleveranciers met minder marge genoegen zouden nemen, stelt hij.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kuppen

    he he het werd tijd dat de nvv ook weer eens iets van zich liet horen, Ja bij de koeien hebben ze het voor elkaar structureel een hogere prijs. Maar ja wat wil je koetje is lief koetje is aaibaar dus daar komt het wel goed. Maar wij als varkenshouders zitten weer in een verdom hoekje en varkentje is niet lief en aaibaar dus moeten wij het met mindere prijzen doen.
    Dus slachterijen betaal eens een eerlijke prijs voor de varkens en steek nu eens niet alles in eigen zak. Wij moeten op de blaren zitten en jullie smijten met ons boeren geld.
    Waar zit hier de logica ???

Of registreer je om te kunnen reageren.