Home

Achtergrond 229 x bekeken

NVAF verwacht duizenden aanmeldingen

Pieter Hoff, woordvoerder van de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF), schat in dat met een jaar of 2, 3 er zich zo'n vier- tot vijfduizend bedrijven hebben aangesloten bij de no cure- no pay-actie van de NVAF.

Volgens de woordvoerder doen er nu ver boven de 300 heffingbetalers mee. "Er komen elke dag zo'n drie nieuwe aanmeldingen binnen", aldus Hoff. En dat worden er zeker meer volgens hem.

Telers kunnen namelijk alleen op bepaalde momenten in het jaar bezwaar maken in het jaar, namelijk als ze een nota van het PT voor de heffingen hebben ontvangen. Daarna hebben ze zes weken de tijd om hiertegen bij het schap een bezwaar in te dienen.

In het begin was het vooral de sierteeltsector (bollen en bomen) die zich aanmeldde voor de actie. De laatste tijd neemt het aantal aanmeldingen in de groente- en fruitsector toe. Naar schatting zijn er nu zo'n vijftig aanmeldingen uit de groente- en fruitsector afkomstig.

De afgelopen tijd zijn er bij het PT in Zoetermeer vanuit twee juridische bureaus dik honderd bezwaren binnengekomen. Het schap heeft al aangegeven dat er iets meer dan honderd niet ontvankelijk zijn verklaard.

Hoff: "We kijken hier niet van op. Toch is deze route nodig, want pas wanneer de bezwaren officieel door het PT zijn afgewezen, kunnen we verder met procederen om het uiteindelijk aan het College van Beroep voor het Bedrijfsleven voor te leggen. Meteen naar het CBB gaan kan niet."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.