Home

Achtergrond 196 x bekeken 2 reacties

'Moeilijk om tuinders uit te kopen'

Het wordt steeds moeilijker om eigenaren van tuinbouwgrond in het Westland uit te kopen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    N.A.Fase

    Projectontwikkelaars zouden niet zoveel moeten willen verdienen.Schaarse grond is nu eenmaal duur en laten we zuinig hiermee omgaan en niet de prijzen af laten hangen van wat de projectontwikkelaars ervoor wensen te betalen.Er bestaat ook nog iets anders dan alleen maar huizenbouw.

  • no-profile-image

    Rob van den Ende

    De projectontwikkelaars willen teveel verdienen aan de grond. Als een tuinder 250 euro per vierkante meter krijgt, springt hij een gat in 't raam. Maar het wordt daarna weer met winst door de gemeente of projectontwikkelaar doorverkocht. De volgende projectontwikkelaar verkoopt het weer door of gaat een samenwerking met een andere ontwikkelaar aan. Die moet er ook weer aan verdienen. Uiteindelijk betaad de nieuwe huizenkoper per vierkante meter 1000 euro voor de grond. Natuurlijk moeten er wegen en andere voorzieningen worden aangelegd, maar het verschil is wel erg groot. In de toekomst zullen er wel problemen gaan ontstaan doordat de bedrijven veel kapitaalintensiever worden. De investeringsbedragen worden door de automatisering zo hoog dat het inderdaad moeilijker wordt. Er zal meer gestapeld gebouwd moeten worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.