Home

Achtergrond 2 reacties

Milieudefensie vergelijkt aanbod biologische producten

Morgen start de tiende landelijke EKO-telling, het jaarlijkse onderzoek naar biologische producten in de supermarkt. Naast biologische producten worden ook alle fairtrade-producten geteld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joep

  Het is goed dat externe organisaties het aandeel biologisch/fairtrade in de supermarkten blijven monitoren. Het is ook goed dat supermarkten die daarin uitblinken daarvoor beloont worden. Het werkt stimulerend. Meer aanbod zal uiteindelijk meer verkoop generen. De supermarkten verkopen nu te veel "nee".
  Een stap verder is dat AH als marktleider nu echt eens werkt aan een degradatie/sanering van producten die prima te vervangen zijn voor een goed biologisch/fairtrade/lokaal duurzaam variant. Dit te beginnen in het gehele agf-schap. Telers moeten dan meer toekomstgerichter gaan werken (omschakelen). De burgers zullen dit wél weten te waarderen. Consumenten willen ook best meer betalen voor een goed en smakelijk product. Het zal AH sieren en andere zullen volgen.

  Het is natuurlijk ook goed dat we de verpakkingsdiscussie weer aanzwengelen. Daar valt inderdaad nog veel te doen.

 • no-profile-image

  rob

  Hoera weer een prijs voor de beste supermarkt,nu ik zou zeggen weg met die onzin,hoe houden de supermarkten elkaar lekker bezich nu zo dus.Ja en dan die mensen van solidaridad en milieudefensie ag zijn eigelijk zielige mensen en dat moet wij dan betalen.Laat ze maar voor dat geld,als ze dan toch die anceten gaan doen,eens echt kijken in die super markt.Ja naar al die overbodigge verpakkingen,die ik als consument maar heb tenemen,en word mij dat op gedrongen zonder,met de vraag wilt u dan meneer,dus in plaats van over biologies voedsel en dat nep logo EKO! moet ze volgens mijn maar even weg laten,en laat die (milieufrikken)dan echt dat eerst eens aan pakken wat! OVER TOLIGEVEPAKKINGEN daar worden mensen ziek van,nee niet die bioprodukten dat bepaalen de mensen zelf wel en ja dan doen jullie echt goed werk of geven ze nu niet thuis Rob

Of registreer je om te kunnen reageren.