Home

Achtergrond 204 x bekeken 2 reacties

Markt, emotie en draagvlak

Elk normaal denkend mens houdt het voor onmogelijk: vernietiging van duizenden, miljoenen gezonde dieren om een virus te beteugelen.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dorien

  Richard welk deel van de mensheid had je hiervoor in gedachte?
  Met zo'n uitspraak ben je niet op de goede weg. De wereld is van iedereen en we moeten er alleen voor zorgen dat dat in de toekomst ook zo is. Doordat er in de westerse wereld mensen worden gevaccineerd worden we steed ouder en komen er steeds meer. In derde wereld landen komen ook meer vaccinaties. Zodat zij ook een hogere leeftijd zullen halen (mits er geen oorlogen zijn). Het is van de gekke dat dieren, omdat sommige landen dan het product dan niet willen hebben, niet gevaccineerd mogen worden als er een ziekte de kop op steekt.

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  In het rijtje mist vogelpest vaccinatie.
  Er is geen ervaring met preventieve MKZ en VP vaccinatie op dit moment, dat is door de EC ook (nog) niet toegestaan. Ook niet voor bepaalde diergroepen (beschermde soorten).
  De ervaring met vogelpest vaccinatie is dat er dus WEL pluimveehouders vaccineren maar dat ze vanuit HUN EIGEN SECTOR enorm worden tegengewerkt. Eierpakstations worden onder druk van de sector gedwongen gevaccineerde eieren te weigeren en de vaccinerende pluimveehouder moet eigenlijk zelf z'n afzet regelen. Dat is toch te gek voor woorden! Dat zal ongetwijfeld ook gebeuren als er ooit MKZ en VP geënt wordt. De maatschappij kan schreeuwen wat ie wil, handelspolitiek bepaalt of de sectoren overstag gaan. MKZ gevaccineerd Z-Amerikaans rundvlees is hier in Europa gewoon op de markt dus wordt door consumenten gegeten. Ik zou de cijfers wel eens willen weten m.b.t. export naar derde landen (buiten EU) die 'lucratieve markten' zijn en het % op de totale productie. Duitsland is overigens de grote dwarsligger binnen de EU als het gaat om het non-vaccinatiebeleid af te schaffen. Zolang Seehofer er zit is vaccinatie uitgesloten. M.b.t vogelpest schreeuwen de Duitse pluimveefokkers nu ineens moord en brand. Die voelen nu aan den lijve, bij die kleine uitbraakjes, hoe het is om met grof geweld van je dieren beroofd te worden en ze onder je ogen afgemaakt te zien worden. Wat wij allang ervaren hebben. 'Onze' uitbraken waren een ver-van-m'n-bed-show voor hen. Italië vaccineert pluimvee al sinds 1999 tegen H9 ofzo. Die kalkoenen gaan ook sinds die tijd de Europese markt op. (alleen bivalent gevaccineerd vlees moet in Italië blijven). Zou dat enkelvoudig gevaccineerde vlees apart gehouden worden van export kalkoenvlees naar derde landen die ongevaccineerd willen?

Of registreer je om te kunnen reageren.