Home

Achtergrond

Loonbelasting scholieren en studenten

Dat studenten of scholieren een T-biljet indienen kan vaak voorkomen worden door het kalenderkwartaal als loontijdvak te kiezen. Dit is mogelijk doordat het ministerie van Financiën op juli 2007 enkele besluiten nam tot wijzigingen van de uitvoeringsregeling loonbelasting. Buitenlandse scholieren en studenten kunnen met een bepaalde internationale studentenkaart ook profiteren van de regeling.

Door een kwartaal als loontijdvak in aanmerking te nemen wordt een kwart van de jaarlijkse algemene heffingskorting en arbeidskorting benut, waardoor in de regel niet of nauwelijks loonheffing ingehouden hoeft te worden. Hierdoor wordt in veel gevallen voorkomen dat de student of scholier een T-biljet moet indienen om de ingehouden loonheffing terug te vragen. Wel moeten werkgevers bewijzen bewaren dat de werknemers scholier of student zijn, zoals dat aangegeven is in de regeling.

De zogenoemde studenten- en scholierenregeling is onder voorwaarden ook toe te passen voor buitenlandse werknemers. Een voorwaarde is dat de werkgever een kopie maakt van de internationale studentenkaart Isic (International Student Identity Card).

Lees ook Kortstondige seizoensarbeid premievrij
Meer informatie Fiscale Nieuwsflits van 25 juli 2007 over de Studenten-S en scholierenregeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.