Home

Achtergrond 271 x bekeken 2 reacties

Kosten bluetongue, scrapie en MKZ al door het plafond

De kosten voor de controle en bestrijding van scrapie, mond- en klauwzeer en bluetongue in de schapen- en geitensector hebben de 6,6 miljoen euro al overschreden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J.A.W. van Erp

  Geachte mevrouw/heer

  Ik lees hier dat het productschap een hogere rekening gaat maken omdat ze niet rond kunnen komen met de huidige heffing van schapen en geiten voor het DGF
  Het PVVE is toch een bedrijf die begrotingen maakt ?
  Als ze fair zijn maken ze nu een begroting voor 2008 en brengt die uit naar alle schapenhouders ,bevalt deze" prima" bevalt deze niet dan een ander bedrijf een begroting laten maken.
  We zijn al goed bedrogen met heel het scrapie gebeuren en moeten daar nog voor betalen ook.
  Ook het MKZ transportverbod van een maand is een aanfluiting waarom in Nederland en andere landen niet, zelfs Engeland was het transportverbod eerder voorbij (maar een dag) Dat ze moesten wachten op enkele zoekgeraakte schapen is onzin .De vrachtwagens rijden van die boot en gaan recht naar het adres controle is bij deze minimaal
  De prijzen van onze schapen is ver beneden peil, toch komt er net op een moment dat door Blauw Tong een ramp aan het vormen is die aanslag van PVVE binnen.
  Het PVVE zou eens meer moeten kijken in andere landen, en weten wat er op de werkvloer allemaal gebeurd.
  Iedere week kwamen er 6 boten met schapen aan in Duinkerken die alleen in Dover over mogen. Engeland is groot over reistijdenbesluit gesproken en gevaar van besmetting. Op deze boot zitten fokschapen met zware veterinaire certificaten tussen slachtschapen zonder deze kostbare certificaten.
  Die 50 a 60 euro die onze lammeren opbrengen daar kun je niet veel mee. Laat het PVVE een heffing maken die in vergelijk zit met onze opbrengst. We hebben ook nog een veearts een meelvoerhandelaar een GD en niet te vergeten ons ruwvoerwinning wat ook betaald moet worden, en dan moet ons gezin nog leven. Ik kreeg een rekening van ruim €800 dit zijn 16 lammeren.
  Als dit zo door gaat hebben we straks geen schapenhouderij meer in Nederland.

  M.v.g.

  Jan van Erp

 • no-profile-image

  schapenfokster

  het was te voorspellen wij fokken 40 jaar schapen.vroeger mocht je insecticide gebruiken tegen vliegen en luizen en nu de knutten blijven leven en de schapen gaan dood.wie kan mij vertellen wat we hier mee opgeschoten zijn.het diergezondheidsfondskrijgt geld te kort,wat denkt u van de schapenfokkers wie gaat daar de tekorten van ophoesten. dit is geen bedrijfsrisico. dit is pure bemoeizucht wat het beste voor de schapen is dat weten de fokkers zelf dit mag niet en dat mag niet wat is het resultaat.geen schaap meer te bekennen in nederland als dit zo doorgaat.blauwtong.m.k.z.er zullen nog meer ziektes volgen.geen staarten meer couperen en maar meer vliegen komen met hun eitjes nederland denk na laat dit niet gebeuren.schapenhouders verenigd u dank u voor u aandacht

Of registreer je om te kunnen reageren.