Home

Achtergrond 216 x bekeken

Koers Nutreco omhoog na betere cijfers

De financiële markten in Europa, de VS en Japan leverden deze week aan waarde in.

De AEX-index bleef uiteindelijk schommelen tussen 525 en 526 punten. De belangrijkste oorzaak van de malaise is de zorg rond de Amerikaanse huizenmarkt en logisch volgend de kredietwaardigheid van leningverstrekkers.

Grote Nederlandse spelers als Nutreco, Numico, Ahold en Unilever rapporteerden behoorlijke resultaten over de laatste 6 maanden wat het aandeel licht positief beïnvloedde.

Effectenhuis Theodoor Gilissen verhoogde zijn advies van kopen naar vasthouden. Volgens de effectenmakelaar vielen Nutreco’s cijfers beter uit dan verwacht. De overnames die Nutreco in binnen- en buitenland deed kunnen de waarde bedrijf naar verluidt verder opkrikken.

ABN Amro besloot om dezelfde reden het koersdoel Nutreco te verhogen van 63 naar 65 euro. De Amsterdamse bank waarschuwt voor overnamekoorts, die Nutreco's topman bij de presentatie van halfjaarcijfers manifesteerde. Die kan leiden tot te hoge betalingen voor bedrijven.

Ook vogelpest kan de koers van het bedrijf in gevaar brengen. Het schrappen van 20.000 banen bij Unilever deed de koers zakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.