Home

Achtergrond

Klachtensite over fiscus

Het VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming gaat voor haar politieke partij klachten bundelen van belastingbetalers die de dupe worden van fouten van de Belastingdienst. Via de aparte klachtensite www.overbelasting.com kunnen belastingbetalers hun klachten kwijt. Het project dient om de regering te helpen de Belastingdienst weer beter te laten functioneren.

Volgens Ineke Dezentjé Hamming hebben belastingbetalers recht op een belastingdienst die werkt als een soepel geoliede machine. Ook vindt ze het tijd worden dat voor alle hardwerkende belastingambtenaren hun organisatie verbetert.

Dat er te veel fout gaat bij de Belastingdienst brengt de VVD al jaren onder de aandacht. Onlangs nog werd bekend dat door een foute koppeling tussen Belastingdienst en UWV 30.000 mensen tot onbepaalde tijd moeten wachten op teruggave van te veel ingehouden zorgpremie, soms oplopend tot een bedrag van €1.500. De VVD eiste meteen een spoeddebat. Helaas wilde de regering niet meewerken aan het VVD-voorstel om een meldpunt voor gedupeerden in te stellen, zodat communicatie met de Belastingdienst verbeterd kan worden.

Al binnen één dag na lancering van de site zijn al 1.000 klachten over de Belastingdienst binnengekomen. De klachten blijven volgens de VVD nog steeds iedere minuut binnenstromen. De liberale partij belooft op haar website iedere week op een van de klachten inhoudelijk te reageren.

Lees ook Als wij zo zouden werken (waren we allang failliet)
Meer informatie OverBelasting.com, de site voor klachten met de fiscus

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.