Home

Achtergrond

Kalveren uitgebreid gecontroleerd

Kalverintegratie Alpuro heeft op zes van de 300 bedrijven Britse kalveren staan die de afgelopen weken zijn geïmporteerd.

Deze worden nu gecontroleerd door de VWA. Alpuro heeft een geplande open dag op een Peter’s Farm bedrijf afgelast. De open dag zou woensdag worden gehouden op het bedrijf van de familie Stegeman in Rijssen. De winkeldemonstratie bij Albert Heijn in Rijssen met kalfsvlees gaat wel door.

De VanDriegroep heeft vrijdagavond bij het bekend worden van het nieuws van MKZ in Engeland meteen de bedrijven met kalveren van Britse herkomst vrijwillig geblokkeerd. De VanDrie groep heeft geen kalveren op zijn bedrijven die via Frankrijk zijn geïmporteerd. De bedrijven met Britse kalveren worden door de VWA extra gecontroleerd.

Bekijk het dossier MKZ op boerderij.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.