Home

Achtergrond 1 reactie

IGC verlaagt oogstraming tarwe

De internationale graanraad IGC heeft zijn oogstraming voor de tarweproductie in de wereld ten opzichte van vorige maand met 7 miljoen ton verlaagd naar 607 miljoen ton.

Eén reactie

 • no-profile-image

  bert

  Productie biobrandstoffen komt niet van de grond
  DossierEnergie en grondstoffen

  BRUSSEL - De productie van biobrandstoffen in België komt maar niet van de grond. Bijna alle projecten zijn met enkele maanden tot een jaar uitgesteld.

  Dat schrijft De Tijd zaterdag.De regering had erop gerekend dat vanaf oktober iedere chauffeur biobrandstof zou kunnen tanken aan de pomp. Vandaag zijn er echter maar twee biodieselproducenten op de markt, Oleon uit Ertvelde en Neochim uit Féluy. Bovendien draaien die op halve capaciteit, omdat de vraag uitblijft.

  Van de grote maatschappijen mengt enkel Total biodiesel met de gewone diesel. De eerste productie van bio-ethanol, voor het mengen met benzine, wordt pas in de lente van 2008 verwacht. Ook de markt zit tegen. De productie van biodiesel en bio-ethanol is niet meer rendabel door de sterke prijsstijging van de basisgrondstoffen als plantaardige oliën en granen. BELGA

Of registreer je om te kunnen reageren.