Home

Achtergrond 1023 x bekeken

Greenery: wel schade, geen klanten verloren

The Greenery heeft weliswaar schade geleden door het vertrek van leden van de familie Van den Heuvel en de oprichting van bedrijf Hillfresh, maar het bedrijf heeft geen klanten verloren.

Dit zegt een woordvoerder van The Greenery in een toelichting op een gisteren uitgegeven verklaring. Daarin stelt het bedrijf dat The Greenery en import-dochter Hagé klaar zijn voor een nieuw importseizoen.

De afdeling import gaat verder onder een nieuwe tweehoofdige directie. Directeuren zijn Eyo Nienhuis, afkomstig van Van Dijk Delft, en Eric Lagerweij, tot nu toe verantwoordelijk voor de verkopen in Noord-Amerika, Scandinavië en Oost-Europa.

De verkoop van het inkoopproduct zal daarbij verder worden geïntegreerd in de huidige verkoopstructuur. Dit is volgens algemeen directeur Philip Smits een tegemoetkoming aan de al langer bestaande wensen van de afnemers.

Nog niet alle vacatures die zijn ontstaan door het vertrek van enkele tientallen mensen zijn nu opgevuld. Dat kost volgens een woordvoerder nog enige tijd. Toch zegt The Greenery dat het de dienstverlening op peil kan houden. Of en hoeveel leden van de familie Van den Heuvel nu nog bij The Greenery werken, kan het bedrijf niet zeggen.

In verband met het vertrek van een kleine veertig medewerkers en de oprichting van het bedrijf Hillfresh door Leo van den Heuvel en Pieter de Jong heeft The Greenery besloten elf oud-medewerkers te horen. Het heeft bij de rechtbank in Rotterdam een voorlopig getuigenverhoor aangevraagd.

Het vermoeden is dat deze en andere mensen zijn geronseld door de familie Van den Heuvel en dat daarmee is gehandeld in strijd met de afspraken. Zo heeft Hans van den Heuvel, zoon van Hagé-oprichter Jan van den Heuvel, een concurrentiebeding van een jaar opgelegd gekregen van The Greenery. Ook bestaat het vermoeden dat Jan van den Heuvel geldschieter is van bedrijf Hillfresh, al ontkent Van den Heuvel senior dat stellig. Hillfresh gaat naar verwachting begin september van start.

Zie ook: Greenery start offensief om afnemers te paaien

Of registreer je om te kunnen reageren.