Home

Achtergrond 211 x bekeken 2 reacties

Geen slim betoog

De veevoerprijzen stijgen hard door een gebrek aan grondstoffen en dus bepleit de veevoerindustrie allerhande maatregelen om de import te vergemakkelijken.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Henk Boelrijk

    De reactie van het agrarisch dagblad vindt ik eenzijdig. Het gaat uiteindelijk om de inkomens van de veehouders. Het betoog van de veevoederindustrie richt zich op het toelaten van GGO grondstoffen die in Amerika en andere delen van de wereld al lang veilig zijn bevonden door de voedsel- en waren autoriteiten. Europa loopt hopeloos achter met erkennigsprocedures. Daar vraagt de FeFac terecht aandacht voor. LTO steunt dat pleidooi. Ons voedsel zit inmiddels vol met allerlei GGo's, smaakstoffen, kleurstoffen etc. Dus waarom doen we zo moeilijk. Europa prijst zich uit de markt als we niet oppassen en gaat achterlopen in technologische processen.

  • no-profile-image

    Wolf

    Marktwerking is wat de EG wil en dat hebben we nu. Het eind product dus het vlees moet maar duurder worden. DE consument zal dit moeten betalen. Je kan niet velangen dat de akkerbouwers water bij de wijn doen. De auto's en andere zaken zijn ook duurder geworden door de stijgende ijzerprijzen en de consument betaald ook hiervoor, dus waarom ook niet voor duurder vlees. Laat het nu ook eens goed gaan met de landbouw. En de discussie van transgene producten staat hier buiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.