Home

Achtergrond

Forse koerswinst in Amerikaans vlees

De beurskoersen van de Amerikaanse vleesconcerns zijn fors gestegen.

De kooplust onder beleggers om aandelen in de vleessector te kopen, werd vooral aangewakkerd na kwartaalcijfers van varkensvleesproducent Smithfield Foods.

Smithfield boekte een grote winstgroei in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar. Bovendien zijn de vooruitzichten voor de komende maanden volgens het concern goed, ondanks een belangrijke tegenvaller in Roemenië als gevolg van een derde uitbraak van varkenspest.

Volgens ’s werelds grootste varkensvleesproducent is er in Amerika een goede markt voor levende varkens. Bovendien lijkt deze markt de komende zes maanden goed te blijven, verklaart het concern op basis van de termijnmarktprijzen. De positieve verwachtingen over het huidige boekjaar deden de beurskoers van Smithfield donderdag met meer dan 8 procent stijgen.

Ook de stijgende pluimveeprijzen in Amerika hielpen deze week mee aan een grotere belangstelling voor de vleesconcerns. Tyson Foods zag mede daardoor zijn beurswaarde deze week met 8 procent toenemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.