Home

Achtergrond 489 x bekeken

Floriade lokt gasten met Keltische bomenhoroscoop

De organisatie van de Floriade in Venlo wil gasten lokken met een oude Keltische bomenhoroscoop.

Dat kan volgens beplantingsspecialist Jan Mauritz omdat 26 hectare van het 66 hectare grote floriadeterrein uit bos bestaat.

Mauritz zei dat vandaag tijdens een gesprek over de voortgang van de voorbereidingen van de Floriade in 2012. "Met een Keltische bomenhoroscoop kun je op de kalender kijken welke boom je bent, en dat zegt weer veel over je karakter'', zei Mauritz.

Voor zover de betreffende bomen er nog niet staan, worden ze vanaf oktober geplant op het Floriadeterrein, zodat over vijf jaar iedereen zijn of haar "eigen'' boom kan zien.

De organisatie wil met de wereldtentoonstelling vooral inhaken op het gevoel. "Er moet iets spannends te beleven zijn.'' Ook religie speelt een rol. "Religieus getinte tuinen zijn goed voor de gezondheid en dat willen we gasten laten ervaren: een goed gevoel combineren met beplanting'', legde projectdirecteur Sven Stivac uit.

In totaal zijn er vijf thema's in het park. De verwachte 35.000 bezoekers per dag kunnen vanaf een centraal plein kiezen welk thema hun voorkeur heeft.

Een belangrijk verschil met vorige Floriades is dat een groot deel van het terrein en de bouwwerken blijven bestaan als groen bedrijvenpark gericht op innovatie van de tuinbouw. Zo komt er een kantoorflat die meer energie produceert dan hij gebruikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.