Home

Achtergrond 280 x bekeken 3 reacties

Flexibele strategie tegen ziektes

De ziektedruk neemt toe, stelt Henk Jan Ormel vast, zoals nu de dreiging van MKZ. We bestrijden de ziektes met een gedateerde strategie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  B. Hofs

  Hier kan ik het helemaal mee eens zijn , maar het zijn altijd eigen belang en andere inzichten van politici dat nog niet een met de voortschrijdende inzichten meegroeiend beleid wordt gevoerd.

 • no-profile-image

  F. Torbeyns

  Geachte heer,

  Ormel, Tweede Kamerlid voor het CDA en dierenarts, pleit voor een meer maatschappelijk aanvaarde, praktische en flexibele aanpak.

  Ik lees: Waarom geen centrale bestrijding van bijvoorbeeld de MRSA bacterie, Q fever of E. Coli O157? Deze ziekteverwekkers zijn een potentieel risico voor de volksgezondheid en verdienen alleen daarom al meer aandacht dan bluetongue.

  Wel, Nederlandse boeren, ik heb de oplossing. Bedrijven die met mijn veilige methode hebben dmv een gepatenteerd probiotisch superieur reinigingsmiddel en een probiotische stabiliser plots geen behoefte meer aan antibiotica, etc.
  E-coli, staphylococen, salmonella (ook java), treptococcen, etc. vormen geen gevaar meer.

  Slecht voor de dierenartsen en de medicamentenlobby, goed voor de boeren, de dieren en de consumenten.

  Enkele Nederlandse firma's staan momenteel aan te schuiven om het procuct te kunnen verdelen.

  Graag staan onze dierenarts, onze microbioloog of ik te uwer beschikking voor meer informatie.

  Met vriendelijke groet,

  F. Torbeyns
  0032473969955.
  saving@skynet.be

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Blij verrast met de uitspraken van Dhr. Ormel! Goed stuk zonder emotionele dingen erbij te slepen (wat toch meestal het enige is wat begrepen wordt, helaas).
  Fijn dat er weer iemand is die ziet dat de veehouderij zoals die nu is, een doodlopende weg is.
  Wat is de volgende stap? Kan Dhr. Ormel in de EC niet een PRO-VACCINATIE lobby proberen op te zetten? Duitsland zal de grootste dwarsligger zijn. Maar Duitsland wordt op dit moment geconfronteerd met erg veel problemen t.a.v. dierziektes, dus dat komt goed uit.
  De sectoren zelf zullen en kunnen niet zelf tot de conclusie komen dat de enige verantwoorde weg vaccinatie is. Ze zullen blijven zeuren over handelsbelemmeringen. Net als Al Gore zich opwerpt als klimaat-redder zou er ook zo iemand moeten opstaan als Leef In Het Nu ipv leef in de middeleeuwen mbt gezonde dieren/mensen beschermen tegen dierziektes. Zo indoctrineer je regeringen via de maatschappelijke weg. Jammer dat het de consumenten volledig koud laat of er gevaccineerd wordt of niet. Het wordt tijd dat ook zij eens goed geïnformeerd worden. Dus kan Dhr. Ormel nu een mooie film laten maken over 'Todays Pests' of 'The Animal's Apocalypse'.
  Om inspiratie op te doen kan Dhr. Ormel 'The Omnivore's Dilemma' eens lezen van Michael Pollan. Google op de naam van deze professor in de journalistiek en bekijk zijn 'lectures' eens op de site van de University of California (UCTV). Héél leuk en allemaal zo ontzettend wààr!
  Succes meneer Ormel!

Of registreer je om te kunnen reageren.