Home

Achtergrond 250 x bekeken 12 reacties

Fischer Boel hekelt prijsstijging melk en brood

EU-landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel roept supermarkten op terughoudend te zijn met prijsstijgingen van onder meer zuivelproducten en brood. Zij hekelt recente prijsaanpassingen, die volgens Fischer Boel buiten proportie zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Liesbeth de Schutter

  Wat is nu de strategische visie van de EU voor de landbouw? Er leek nu definitief te zijn gekozen voor kwaliteit en milieu: beter gecontroleerde grondstoffen die onder aangescherpte regelgeving worden geproduceerd. Hogere prijzen voor landbouwproducten is dan misschien nog geen doel, maar toch zeker een gevolg van een dergelijke beleidslijn. Dat is ook altijd genoemd als 1 van de argumenten: internationale concurrentie zullen we niet langer winnen op prijs, maar op kwaliteit van onze producten. Nu is het dan zover, - athans, boeren krijgen nu eindelijk een stukje van hun investering terug - wordt de supermarkt door diezelfde EU gemaand tot prijsmatiging. Daarmee helpt een lanbouwcommissaris heel snel het eigen beleid om zeep.

 • no-profile-image

  Jacob Loots

  Ja mensen. EERST EVEN GOED LEZEN, EN DAN KANKEREN.

 • no-profile-image

  Corney

  Ben het helemaal eens met de opmerking dat de prijzen voor agrarische producten moeten stijgen. Ben het echter ook eens met Fischer Boel. Zij ziet en merkt op dat de supermarkten en de handel op dit moment de beperkte stijging van onze agrarische producten gebruiken om hun eigen marge fors te verhogen. Hiermee wordt gesteld dat de producent (boer) meer voor zijn producten vraagt waardoor de consument meer betaald. De boer krijgt echter een klein beetje meer en de handel en supermarkt een heleboel meer. Straks is de rek uit de prijs en zit de handel op niveau, krijgt de boer nog steeds geen reeele prijs. Wel is dan het klimaat geschapen om de hectaretoeslagen fors te verlagen, want de boer heeft het weer zo goed. In mijn optiek dient Fischer Boel onze goede zaak en als boeren (en aanverwanten) moeten we haar niet afbranden maar ondersteunen.

 • no-profile-image

  frank

  Weet die Fischer Boel wel waar ze het over heeft? Bij zo weinig kennis van zaken zou zo iemand toch op moeten stappen!!!!

  Saldo melkveehouders daalt nog steeds 31 aug 2007 09:06
  Ondanks de stijgende melkprijs is het inkomen van melkveehouders nog steeds lager dan vorig jaar. Volgens landbouweconomisch instituut LEI daalde het saldo op de melkveebedrijven in de tweede kwartaal van dit jaar door oplopende voerkosten en lagere vee-opbrengsten. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2006 daalde het saldo op de melkveebedrijven in de maanden april, mei en juni met 6 procent tot net onder 30.000 euro.

 • no-profile-image

  hüb

  tja hohe preise im supermarkt = mehr gewinn für ah und aldi .... und für uns bauern? die kosten steigen .....überall an allen ecken und kannten diesel strom etc wenn fischer-boel könnte dann wären die preise im keller !! warum sonst soll die flächenstilllegung (Brache) auf gehoben werden. aber mit uns bauern kann man ja machen was man will --- ich wäre dafür das solch kompetente komissare wie fischer boel mal 8000-9000 € von ihrem monatsgehalt an gute zwecke gibt bis dann hüb

 • no-profile-image

  ton

  Lijkt me wijs goed in de gaten te houden hoeveel de agrarische produkten in prijs stijgen. Als de consument deze prijsstijgingen van de supermarkten accepteert, dan weten we precies hoeveel ruimte er bij de komende prijsonderhandelingen is.
  Het lijkt me niet dat onderhandelaars van onze organisaties en cooperaties dan nog thuis kunnen komen met het verhaal dat er niet meer in zat
  En zo wel, dan hebben we een reden om ze naar huis te sturen.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Volgens mij heeft ze het over de absurde prijsstijgingen in de supermarkten en niet over de producentenprijzen, lees : ”Zoals we allemaal weten, is de bijdrage van grondstoffen aan de uiteindelijke prijs van voeding relatief klein.”

 • no-profile-image

  Boer

  Mariann Fischer Boel haar onderzoek is begonnen en blijkbaar opgehouden in de supermarkt. Verder kijken in de keten tot aan de bronnen zal haar mening doen veranderen. Vraag en aanbod is de reden van hoge grondstofprijzen op de gehele wereldmarkt.

 • no-profile-image

  VOF Bouwmeester

  Hallo,

  We zijn eindelijk blij dat de prijzen stijgen !!

  Kunnen de veehouders ook wat meer verdienen en kunnen de loonwerkers ook wat aan de prijs doen om het weer rendabel te maken..
  Onze vaste kosten worden wel alleen maar duurder..
  Ze moet haar mond gewoon houden..

  Loonbedrijf Bouwmeester Pesse
  W Bouwmeester

 • no-profile-image

  Jan

  Dit is toch de vrije markt , of wil mevrouw Fischer Boel ingrijpen in de prijs van de supermarkt nu haar de (hoge) prijzen niet aan staan?

 • no-profile-image

  Jan

  koop andelen Ahold Deze doen het uitstekend en zo men dubbel verdienen

 • no-profile-image

  a3

  brood kost bij bijv aldi en lidl minder dan EUR 0.40, hoezo duur brood?? wie meer wil betalen doet dit geheel vrijwillig Op dit niveau zijn prijsstijgingen al gauw vele procenten, maar als bedrag stelt het natuurlijk niks voor. zo zie je maar hoe er met cijfers gegoocheld wordt om mensen te misleiden. het voedselpakket is nog altijd goedkoop, maar zal stijgen, want de wereld zal europa niet blijvend goedkoop beleveren, wen er maar aan.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.