Home

Achtergrond 2 reacties

Extreem weer velt uien

Wekelijks sneuvelen nog steeds tientallen hectare uien als gevolg van het extreme weer deze zomer.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    uienboer

    Het is dus overal zo met de uien net als hier in Zeeland, verschillende percelen die zo slecht zijn dat ze helemaal niet gerooid gaan worden, en percelen die het hele jaar goed stonden maar het nu ook helemaal laten afweten.Een boer in de buurt melde op z'n 45 ha uien gemiddeld aan 20 ton te komen!Dus van alle uien bij elkaar moet het raar gaan willen we straks boven de 40 ton komen.En een record aan bespuitingen dit jaar dus collega's niet verkopen onder de 12 eurocent.

  • no-profile-image

    andere uienboer uit zeeland

    Nou, dat is weer een ander verhaal dan wat de handel bij ons komt rondstrooien. Die praten over record opbrengsten in vroege zaaiuien van 55 tot 75 ton/ha. Dit allicht om alvast de stemming en/of de prijs te drukken. Ook ik heb witte plekken in de uien. Van de 12 ha is er zeker 2 ha verloren. Dat is wel 17%. Dus een goed advies, niet verkopen beneden de 12 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.