Home

Achtergrond 10 reacties

Duitsers halen truck met varkens van de weg

In Duitsland is een Nederlandse truck met varkens van de weg gehaald. Dat meldt de NOS.

Marijke Buijs

Laatste reacties

 • no-profile-image

  r.v.

  waar is die foto te vinden dan?

 • no-profile-image

  B.K.

  Ik denk dat meneer Thummers uit Tilburg niet goed op de hoogte is van zeugenexporten. Deze worden namelijk 99 van de 100 keer vanaf een e.v.p. (export verzamel plaats) geexporteerd. Hoe kan de veehouder dan toezicht houden op het overbeladen? Kijk de e.v.p.'s hier eens op aan!!!! Bij vleesvarkens zul je dit soort taferelen niet tegenkomen, want dan worden de transporten door de R.V.V. gekeurd tijdens het laden aan de klep, dus ook tegen overbelading. Ik hoop dat meneer Thummers voortaan eerst van de praktijk op de hoogte is voordat hij als een kip zonder kop zijn mening geeft.

 • no-profile-image

  Jack Tummers

  En dat het toch eens afgelopen mag zijn met die idiote transporten met levende dieren.
  Ik vraag me af hoe hoog de boete is die de chauffeur krijgt en of er niet ook nog gekeken wordt naar de 'leverancier' die mede verantwoordelijk voor het zoveel mogelijk varkens in een vrachtwagen zien te proppen.

 • no-profile-image

  Michel

  En weer lopen we met zijn allen achter de media aan. Hier het werkelijke verhaal. De vrachtwagen was niet overbelast met een teveel aan varkens. Er was ruimte zat voor de dieren, maar de vrachtwagen zelf (inclusief de dieren) was te zwaar omdat in duitsland de vrachtwagen maar 40 ton mag wegen. De vrachtwagen opzich was al van een zeer zwaar type. Wat betreft dat bloeden : er zat 1 zeug in de wagen die een sneetje in de neus had (om wat voor reden dan ook) deze zeug stak de neus buiten de vrachtwagen en dat geen samen met het slijm vanuit de bek (heel natuurlijk) een onaardig beeld voor een passerende auto, en terecht. Maar is de vrachtwagenbestuurder fout ? JA ,hij had niet zwaarder mogen laden dan 40 ton. Is er sprake van dierenmishandeling ? NEE absoluut NIET, de dieren hadden ruimte genoeg, alleen zeer vervelend van die bloedneus. Voor de duidelijkheid, ik vind ook dat de diertransporten beter gecontroleerd dienen te worden om zo geen misstanden meer te krijgen. Maar om altijd de boeren de schuld te geven gaat mij veel te ver. Als 1 gekleurde medemens een misdaad pleegt, dat hoeven alle gekleurde medemensen toch ook niet uit het land ? De transport sector behoort zijn verantwoordelijkheid te nemen en een goed borgingssysteem te ontwikkelen dat er voor zorgt dat dieren goed vervoerd worden. Dan kunnen de boeren ook juiste keuzes maken welke vervoerder de dieren mag vervoeren.

 • no-profile-image

  Judit

  Op de levensgrote foto was duidelijk te zien dat er uit verschillende openingen van de vrachtauto bloed droop. Aan de diverse stangen zat vers bloed en de varkens zaten op elkaar gestapeld. Kijk maar eens goed naar de foto!!

 • no-profile-image

  Judit

  Zeker weer een incident???? Of is dit nu weer de schuld van degenen die foto's hebben gemaakt, waardoor de dieren stress kregen? De sector wast natuurlijk weer de handen in onschuld en zegt dat het allemaal keurig geregeld is en dat dit nauwelijks voorkomt. Ondertussen gebeuren er nogal wat zogenaamde incidenten. Geef nu toch eens eindelijk toe dat er iets STRUCTUREEL mis is in de varkenssector en doe er iets aan! Hoelang moeten de varkens nog bloeden door dit wanbeleid. Als varkens gestapeld konden worden, waren ze wel vierkant.

 • no-profile-image

  redactie

  De bewuste foto van de politie Dortmund staat nu bij het artikel

 • no-profile-image

  gerard van exel

  Als je de weg voor intensieve dierhouderij in Nederland,om welke reden danook,open wilt houden,zal er dringend meer aan dierenwelzijn moeten worden gedaan.Met name v.w.b.diertransporten.Het is beschamend dat een groot overheidsorgaan als de AID niet in staat blijkt de misdadigers blijvend van de weg te halen.

 • no-profile-image

  oostlander

  Het zou een goede zaak zijn dat betreffende boeren duidelijk zichtbaar en
  hoorbaar stevig ingrijpen bij dergelijke situaties, tenminste wanneer de dierlijke tak van de agrarische sector zichzelf serieus neemt. In dit soort gevallen hebben ze een prachtige kans om te laten zien dat ze het menen met het goede voornemen om vooral een diervriendelijke ondernemer ze zijn. Helaas aan de reacties te zien op dit soort stukjes kun je er nog steeds uithalen dat het toch nog tegenvalt met de agrarische diervriendelijkheid. Dus veeboeren laat je hart meer spreken en verander de situatie voor dat het te laat is. Want als de consument het beu is laat hij het stukje vleesvoor wat het is; de vleesvervangers liggen al een tijdje op de loer!!.

 • no-profile-image

  Judit

  Voorpagina NHD 31/08/07; ANP. De zeug met bloedneus (links op de foto) had inderdaad een sneetje waaruit wat bloed kwam, bij de varkens midden op de foto echter, was er heel wat meer aan de hand. Zo zat er veel vers bloed aan de stangen en sijpelde het bloed via de zijkant van de vrachtwagen op de weg. De wagen zag er overbeladen uit op de foto. Uit alle openingen puilden roze lijven. Het gaat hier om duidelijk meer dan een sneetje. Maar uiteraard wordt ook dit zogenaamde incident weer gebagatelliseerd zodat we weer rustig kunnen slapen. Overigens kreeg de chauffeur ook een proces-verbaal wegens dierenmishandeling en niet alleen voor overbelading.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.