Home

Achtergrond 2 reacties

Danone verhoogt Franse zuivelprijzen met 2,5 procent

Danone verhoogt de prijzen van verse zuivelproducten in Frankrijk met 2,5 procent, heeft topman Franck Riboud aangekondigd in een interview met Le Figaro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  andre

  Friesland Foods heeft met ingang van 1 juli jl. de voorschotmelkprijs met 1,00 euro per 100 kg verhoogd. De eiwitprijs bedraagt nu 5,38 euro (was 5,47 euro per kg eiwit) en de vetprijs 3,36 euro (was 3,07 euro per kg vet).
  De verhoging van de voorschotprijs is een gevolg van de ingeschatte ontwikkelingen bij de indexondernemingen Milcobel, Nordmilch, Humana Milchunion, Campina en Arla Foods. In de maand juni heeft een aantal indexondernemingen aangekondigd de melkprijs te verhogen.

  De doorgevoerde verhoging met 1,00 euro per 100 kg per 1 juli is een weerspiegeling van de positieve ontwikkeling op de zuivelmarkt, zoals Friesland Foods reeds in de brief van 31 mei jl. aan de leden-veehouders heeft toegelicht. Opmerkelijk is de voortdurende stijging van de boterprijs die tot gevolg heeft dat de vetprijs stijgt en de eiwitprijs enigszins daalt.

  De prijsaanpassing is de vierde verhoging van de voorschotmelkprijs in 2007. Eerder is de melkprijs verhoogd met 0,40 euro per januari, 0,30 euro per april en 1,28 euro per juni.

 • no-profile-image

  Jan

  André ik denk dat er binnenkort wel een bestuursfunctie beschikbaar voor je komt bij Friesland Foods.

Of registreer je om te kunnen reageren.