Home

Achtergrond 5 reacties

'Consument koopt biologisch om gezondheid'

Zeventig procent van de consumenten koopt biologische producten vanwege de associatie met gezondheid. Het milieu en dierenwelzijn spelen een secundaire rol.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Bent u nou zo of lijkt het alleen maar?
  Supermarkten verkopen vlees dat zwaarder is gemaakt met water. Dat water wordt er, bij kippenvlees, door zgn. tumblers ingespoten samen met varkenseiwitten. Nooit gehoord dat rundvlees getumbled wordt overigens.
  Waar kun je nog veevoer kopen waar géén GMO grondstoffen inzitten? Bij de overslagbedrijven (Cargill cs) gooien ze alles door elkaar, vandaar zo'n illegaal maïspartijtje dat Greenpeace toevallig vond.
  Dus mevrouw zo ziet u maar weer dat de consument niet goed voorgelicht is. Maar ja, u ook niet kennelijk.

 • no-profile-image

  gezondevleeseter

  Beste nuchtere nederlanders,
  Als mensen een goed gevoel hebben bij biologischvlees dan is dat prima. Laten we ieder in zijn of haar waarde. Het moet dan wel niet zo zijn dat een kleine groep hun wil koste wat kost opdringt bij de rest. Ik zelf eet het liefst vlees uit de gangbare houderij waar de dieren onder gecontroleerde omstandigheden goed voer krijgen en hun gezondheid streng wordt bewaakt. Als men zich moet laten leiden door alle voedselschandalen en dierwelzijn perikelen, dan mogen we alleen nog maar lucht ademen en water drinken. Ik ga ervanuit dat een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt in de voedselketen en zorgt dat we lekker en onbezorgd kunnen eten.

 • no-profile-image

  Gerrit Jan de Bruyn

  Persoonlijk gebruik ik bij voorkeur biologische producten en wel allereerst vanwege milieu en dierenwelzijn. Bijna al mij familie, vrienden en kennissen doen dit om dezelfde redenen. Ik heb zodoende ernstige twijfels over de manier waarop men aan dit soort conclusies komt.

 • no-profile-image

  veneman

  Boeren die biologisch vlees af leveren mogen hun dieren geen gemodificeerde voedsel voeren en water in vlees verwerken..producten uit de supermarkten zittener bijna vol van...

 • no-profile-image

  Dorien

  Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat water bij een levend dier voordat ze hier van het bedrijf vertrekken in het vlees kan krijgen. Ze krijgen bij ons gewoon te drinken daar niet van. Maar telkens lees ik dat de boer water in zijn vlees stopt. Hoe doet een biologische boer dan zijn dieren water geven, ben daar wel heel erg benieuwd naar. Als het vlees in de supermarkt water bevat dan zal het biologische vlees wel erg droog zijn als deze dieren geen water krijgen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.