Home

Achtergrond 166 x bekeken

CDA Twenterand wil aantal bedrijven in LOG beperken

De CDA fractie in de gemeente Twenterand, wil het aantal grootschalige varkensbedrijven in het landbouwontwikkelingsgebied Fortwijk bij Vroomshoop beperken tot vier.

Dat blijkt uit een bericht in Twentsche Courant Tubantia. In het gebied Fortwijk heeft Family Farmers plannen om twee grote bedrijven met ettelijke tienduizenden varkens op te zetten. Het CDA-raadslid Wessels denkt dat een beperking van het aantal bedrijven mogelijk is door te eisen dat de afstand tussen twee bedrijven 300 meter moet zijn. Hierdoor zouden slechts vier bedrijven in het gebied kunnen worden geplaatst.

In de reconstructiewet wordt een afstand genoemd van 50 meter tussen de bedrijven. In die situatie zouden misschien wel 40 bedrijven geplaatst kunnen worden in het gebied. In het gemeentelijk ontwikkelingsplan voor Fortwijk van de gemeente staat dat de afstand 150 meter moet zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.