Home

Achtergrond

British Foods investeert in Chinese suikerbieten

Associated British Foods (ABF) gaat een joint venture aan met de Chinese Hebei Tian Lu Groep. Het concern wil sterk investeren in de Chinese suikerbietenproductie en verwerking.

Tian Lu brengt het huidige bedrijf onder in de joint venture Bo Tian, ABF investeert ongeveer 140 miljoen euro. Tian Lu is actief in het noordoosten van China, het hart van de suikerbietenteelt in de volksrepubliek. Tian Lu heeft er vier fabrieken, in de provincies Heilongjiang (2), Hebei en Binnen-Mongolië. De productie was vorig jaar 145.000 ton.

ABF verwacht een sterke uitbreiding van die productie door middel van de joint venture, waarvan het voor 51 procent eigenaar is. Volgens de Britten kan de bietenopbrengst sterk omhoog en is ook bij de verwerking nog veel winst te halen.

British Foods is al actief in het zuiden van China, waar het vier fabrieken heeft in de provincie Guangxi. Daar wordt suikerriet verwerkt, dat in China op veel grotere schaal wordt geteeld dan bieten.

Of registreer je om te kunnen reageren.