Home

Achtergrond 4 reacties

Boeren slapend rijk?

Het gebeurt niet vaak: een Europees landbouwcommissaris die supermarkten oproept te matigen. Mariann Fischer Boel deed het wel, in haar weblog: de recente sterke prijsstijgingen van melk(producten) en brood missen grondslag, aldus de commissaris.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frank

  Weet die Fischer Boel wel waar ze het over heeft? Bij zo weinig kennis van zaken zou zo iemand toch op moeten stappen!!!!


  Saldo melkveehouders daalt nog steeds
  31 aug 2007 09:06  Ondanks de stijgende melkprijs is het inkomen van melkveehouders nog steeds lager dan vorig jaar.

  Volgens landbouweconomisch instituut LEI daalde het saldo op de melkveebedrijven in de tweede kwartaal van dit jaar door oplopende voerkosten en lagere vee-opbrengsten.

  Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2006 daalde het saldo op de melkveebedrijven in de maanden april, mei en juni met 6 procent tot net onder 30.000 euro.

 • no-profile-image

  Dorien

  Ter compensatie van graan.
  Het zou goed zijn om diermeel weer in het varkensvoer toe te laten. Het varken is immers een alleseter net als de mens. Maar is zinds de afschaffing van het gebruik van diermeel verplicht vegatarier geworden. Dit zou ook de druk op de graanprijzen kunnen verminderen omdat er dan minder graan nodig is in het varkensvoer en het hoogwaardige diermeel hoeft dan ook niet meer verbrand te worden wat weer extra vervuiling is. Doordat rundvee en varkensbrok niet meer over de zelfde perslijn gaan hoeft dit voor rundvee geen bedreiging meer te zijn. Het moet ten alle tijden worden voorkomen dat rundvee diermeel te eten krijgen, is immers een vegatarier. Maar een varken is gezonder als het diermaal op zijn menu heeft staan. Zinds de afschaffing van diermeel worden er meer medicijnen gebruikt worden, diermeel aan varkens voeren geeft alleen maar plussen. Het varken zal hier blij mee zijn omdat hij zich dan beter voelt.

 • no-profile-image

  Boer

  Mariann Fischer Boel haar onderzoek is begonnen en blijkbaar opgehouden in de supermarkt. Verder kijken in de keten tot aan de bronnen zal haar mening doen veranderen. Vraag en aanbod is de reden van hoge grondstofprijzen op de gehele wereldmarkt.

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Het is dus wel zo dat vooral de melkveehouders en de akkerbouwers slapend rijk worden van al die premie"s en toeslagen de ze ontvangen .
  Dan komen de andere sectoren er wel heel bekaaid af zij moeten het helemaal hebben van de vrije markt
  Dus de kop van de tekst was beter geweest van
  De MELKVEEHOUDERIJ en de AKKERBOUWERS worden slapend rijk van alle toeslagen en premie"s

Of registreer je om te kunnen reageren.