Home

Achtergrond 3 reacties

Beschamend mestritueel

De rituele mestdans wordt weer opgevoerd. Het is bijna 1 september en 'dus' klinkt voor de zesde keer in successie (!) de roep vanuit de sector om het verbod op het uitrijden van dierlijke mest op zand- en lössgronden twee weken uit te stellen.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leo Dorresteijn

  Alle regels rond uitrijden moeten eens kritisch bekeken worden. Voor het binnenhalen van de derogatie is teveel regelgeving ondoordacht doorgevoerd. Het groeiseizoen wordt langer door het mildere klimaat. Daarom is het te rechtvaardigen de uitrijperiode te verlengen. Voor ons gemengd bedrijf begint het ook te knellen als de uitrijperiode voor mest op bouwland teveel wordt ingekort. Als gras wordt ingezaaid na mais, aardappelen of uien moet het toch mogelijk blijven om een gift drijfmest toe te passen tot 1oktober. Op deze percelen groeit nu nog een volwaardige snede gras. Na 2008 is zo'n mestgift ( en ook kunstmestgift) niet meer toegestaan. Het gras moet dan onbemest de winter in. Een zéér slechte start.

 • no-profile-image

  Michel

  Gelukkig zijn er dingen die vastigheid en structuur bieden aan het leven. Elke dag komt de zon op, als het regent wordt je nat, na de zomer komt de winter en elke najaar vraagt de sector om uitstel van het uitrijverbod. :-)

 • no-profile-image

  Dorien

  Helemaal mee eens Leo, het groei seizoen is opgeschoven daar moeten ze in Brussel ook rekening mee gaan houden. De oude afspraken hierover zijn achterhaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.