Home

Achtergrond 34 reacties

Begrip voor boeren die 's nachts werken

Burgemeester Patrick Moenaert van de Belgische gemeente Brugge betreurt het dat de politie het boeren onmogelijk heeft gemaakt om zondagavond hun graanoogst binnen te halen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H.A.

  Dit is toch te zot voor woorden dat iemand durft te klagen over zoiets noodzakelijks. Als de weersverwachting nu supergoed oogstweer was kun je wat zeggen, maar nu... idioot.
  Echt een typisch voorbeeld van mensen die buiten willen wonen en niet begrepen hebben wat dat betekent, dat dit een keertje voor kan komen.

 • no-profile-image

  richard

  ik snap ook de politie niet dat zij met die domme gedachtengang mee gaan van die stumpert Ze hadden toch ook wel op een netter manier het (geluidsoverlast) kunen verhelpen in overleg met de agrarier , dunkt mij

 • no-profile-image

  v.Werven

  Deze week werd hier de honger winter herdacht met een hongertocht te voet vanaf Rotterdam, deze mensen begrepen wat honger en eten voor de mens betekent, was te zien en te horen in de media.Onze Groninger heeft het zeker niet willen zien of horen.
  Maar uitzonderingen in negatieve zin waren er toen en zullen er blijven.

 • no-profile-image

  Jackie

  Ze hebben in ieder geval een goede burgemeester. En mensen klagen altijd op boeren want het is nooit goed wat ze doen. Laat die boer dan oogsten tijdens spitsuur, dan is het ook weer niet goed. Mensen snappen tegenwoordig ook niets meer!

 • no-profile-image

  karin

  het wordt tijd dat de mensen weer eens weten wat honger is.

 • no-profile-image

  Meindert Nieuweboer

  Als de toenmalige minister J Pronk indertijd zijn zin had gekregen zou er in ons land na zeven uur s avonds niet meer met tractoren op het land gewerkt mogen worden,het had maar weinig gescheeld of we hadden hier ook dw onzin van Belgie!!

 • no-profile-image

  jose

  zet zulke klagers op een onbewwond eiland hebben nergens last van.

 • no-profile-image

  duveltje

  Eej Pastoorke, effe luisteren graag.
  Zitten er bij jou in de kerk zeker ook geen veehouders. Er moet altijd gemolken en gevoerd worden denk ik. Trouwens, jou "dienstmeid" zal op de rustdag der heeren ook wel voor jou motte koken denk ik!!!

 • no-profile-image

  ronnie

  XX dat ze 7 dagen werken, komt omdat de prijzen van de produkten voor oorlogs zijn.
  bovendien moet je niet zeuren, een heleboel mensen willen op het platteland wonen, maar kunnen zich dit niet veroorloven.

 • no-profile-image

  Gino

  Oplossing voor buurtbewoner:
  Ga op vakantie tijdens oogstwerkzaamheden als je het niet wil horen.

 • no-profile-image

  Bart

  Bewoners in de buurt van Schiphol moeten mee leren leven dat voormalige VROM-minister Jantje Pronk met de vliegtuig naar het buitenland reis

 • no-profile-image

  kris

  Die rijkswachters verdienen geschorst te worden

  En de buur die klacht indiende moet bekend worden !

  Schandalig

 • no-profile-image

  henk

  die MEN uit groningen komt zeker uit het westen of ergens uit een grote stad. leer ermee leven dat er mensen zijn die hun geld verdienen op het platteland en daardoor afhankelijk zijn van het weer. Wil je dat niet ga dan asjeblieft weer gauw terug

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ik ben blij dat kwesties als deze wat meer bekend worden. Wij hebben al jaren te maken met het zoeken naar een respectvolle omgang met onze medeplattelanders. Het is dan altijd schipperen tussen onze eigen belangen en die van de "buurman". In de meeste gevallen gaat dit goed. Helaas zitten er, zoals mogelijk ook in hier in Brugge het geval, soms mensen tussen die totaal geen begrip op kunnen brengen of zelfs misbruik maken van de situatie. Zo zijn wij een keer gebeld met de vraag om onze sproeiinstalatie 's nachts uit te zetten (door iemand die 1 km verder woonde) maar voor 3 plastic zakken bonen kon deze persoon wel de nachtrust vinden? Ik vraag me trouwens af of de politie echt wel in hun recht stond met deze actie. Als je het er op aan laat komen zal ze toch met officiele geluidsaparatuur moeten meten?

 • no-profile-image

  Reint Tienstra

  het is toch van de gekke, dat een mens zoiets kan doen, deze mensen horen thuis op een plaats waar ze niks kunnen horen en die plaats is er niet,dus horen ze nergens thuis, zowiezo niet op het platteland.

 • no-profile-image

  roelof

  het is niet te geloven dat ze de boeren verbieden om te dorsen. ze hebben in europa totaal geen respect meer voor de mensen die voedsel producten telen, blij dat ik weg ben uit europa.

 • no-profile-image

  Karel

  Natuurlijk moeten boeren kunnen werken. Het economisch belang mag best eens wat meer voorop gesteld worden. Niettemin moeten boeren zich ook realiseren dat niet-boeren door middel van subsidies al een belangrijke bijdrage leveren. Zonder subsidies zouden bepaalde teelten eigenlijk niet kunnen bestaan. Het is dus een kwestie van elkaar respecteren.

 • no-profile-image

  rv.

  neej hij snapt het inderdaad niet. hier wonen ook wel mensen uit het westen die zijn hier komen wonen voor de rust maar hebben zich wel gerealiseerd waar ze zijn gaan wonen. ze wonen hier pal tussen de agrarische bedrijven maar storen zich er totaal niet aan. sterker nog ze vinden het machtig mooi als er wat gebeurd. als je aan het injecteren bent komen ze vaak kijken! zulke mensen moeten er meer van komen!!!!!!!

 • no-profile-image

  Dorien

  XX heeft het ook niet gesnapt. Als je op het platteland woond is er altijd wel bedrijvigheid. Op het ene bedrijf meer dan op een ander. Deze mensen hebben er voor gekozen om 7 dagen in de week te werken. Daar had je toen je daar ging wonen rekening mee moeten houden. Je kunt niet verwachten dat mensen die altijd gewerkt en geleeft hebben op het platteland zich aan de stadsmensen moeten aan passen omdat zij daar komen wonen en menen dat ze daarom het leven op het platteland kunnen aanpassen aan hun gedrag. Maar ga eens op een industrie terrein kijken op hoeveel bedrijven word daar in ploegendienst gewerkt. Dat gaat ook 24 uur per dag door. De mensen die daar wonen hebben er ook voor gekozen, al hebben ze met hun eigen bedrijf geen 24 uurs dienst. Zelfs in de stad is er altijd bedrijvigheid, er is dan nog veel verkeer. Het is een illusie van stadsmensen dat als ze op het platteland gaan wonen dat ze aan de drukte kunnen ontsnappen. Er wordt in de wegenbouw ook veel s'nachts gewerkt, de mensen die bij deze wegen in de buurt wonen hebben dan ook een periode geen goede nachtrust. Als je met de gedachte van die geluiden naar bed gaat hoor je elk geluid, als je je er niet aan stoord heb je nergens last van. Het is een kwestie van verdraagzaamheid.

 • no-profile-image

  men

  geef je een boer een vinger
  dan pakken ze een hele hand

 • no-profile-image

  elbers

  @ berend.
  Heb nooit geweten dat in Groningen zulke domme mensen wonen!

 • no-profile-image

  smolenaars

  Het is treurig dat er politiemensen zijn die zich voor deze kar hebben gespannen.
  Was deze loonwerker maar zo verstandig geweest en had de klus afgemaakt,dan had ik dit voor laten komen bij de rechter. dat mensen klagen dat mag ,maar als ze het verliezen moeten ze de helft van de schade
  betalen. [dan was het zo gedaan met het klagen].
  jac

 • no-profile-image

  tineke

  Een typisch geval van "wel de lusten, niet de lasten": als je op het platteland woont dien je rekening te houden met de mensen die daar hun brood verdienen, en van de natuur (het weer) afhankelijk zijn.

 • no-profile-image

  Berend

  Even reageren op de reactie van MEN, Groningen.
  Deze persoon moet even alleen op water
  en geen brood gezet worden.
  Misschien dat die ene hersencel dat deze persoon rijk is weer begint te werken.

 • no-profile-image

  sjgerbers

  Aan de mobiele schandpaal met die buurtbewonder en rondrijden in het dorp.

 • no-profile-image

  eva

  zelfs op een onbewoond eiland zullen deze mensen klagen, al was het alleen maar over een krekel die de nachtrust verstoord. De klagers vergeten gemakshalve even dat die boeren ook liever in hun bed hadden gelegen. Nu zouden de boeren moeten klagen over de gemiste nachtrust door de vergriepte oogst en de schade claimen bij de zeurkous.

 • no-profile-image

  xx

  ze sluiten de weg af
  ze vervuilen de weg waardoor levensgevaarlijke situatiesonstaan
  Ik woon langs een agrarier en daar is altijd bedrijvigheid en altijd een agrarisch geur
  Ze menen dat ze ook altijd moeten werken
  dus 7 dagen in de week

 • no-profile-image

  stephan

  deze klagers kiezen er zelf voor om in het buitengebied te wonen met alle lusten en lasten ander hadden ze er niet moeten gaan wonen.
  in de stad is er in de avond uren ook geluids overlast en daar klaagt niemand over

 • no-profile-image

  Evelien

  Ik ben het roerend met Dorien eens
  Als je op het platteland komt wonen, dien je je aan te passen aan de moraal die heerst in die contreien.
  En anders lekker in de stad blijven meneer XX
  Mensen van Uw kaliber zijn er hoofdzakelijk op uit om amok te maken en ontevredenheid op te wekken.
  Lekker terug naar de stad en als ik het goed begrijp zal uw huidige buurman u bij die beslissing geen strobreed in de weg zitten. Boeren moeten hun werk doen als de weersomstandigheden het toelaten. Dat is nu, en over 100 jaar nog zo.

 • no-profile-image

  kris

  Daarmee dat zijn naam xx is .

  Ambetante , arogante , ongemanierde stumperd

  Je zou eens een jaar of 5 dwangarbeid bij een boer moeten verrichten

 • no-profile-image

  christmanders

  tja, eerst was er stankoverlast, boeren moeten injecteren. kosten??? En nu dan geluidsoverlast, straks geen boeren meer? wel graag milieuvriendelijke productren kopen, wel brood niet te duur, maar de grondstoffenleverancier, de boer dus, moet aan banden?? Waanzin ten top. deze klagers klagen altijd. in de stad, in de buurt, kortom overal. Politie kijk ook eens een andere kant op. Laat je toch niet gebruiken zeker voor deze onzin.
  Boeren, dors en oogst zolang het kan. Jullie zorgen uiteindelijk voor ons eten.
  Klagers, drink minder pintjes, minder wijn, dus minder kans op koppijn en waarschijnlijk ook een langer lontje.

 • no-profile-image

  evelien

  wanneer je opgroeit in een agrarische omgeving ben je niet anders gewend dan dat een paar keer per jaar boeren tot laat in de avond/nacht doorwerken, en klaag je daar niet over.
  het probleem is dat steeds meer mensen uit de stad op het platteland gaan wonen, omdat ze denken dat het daar rustig wonen is.
  Men vergeet dat daar mensen werken op het land die afhankelijk zijn van weersomstandigheden met alle vervelende gevolgen voor de boeren.
  Dus boeren, er zal een lobby campagne nodig zijn om meer begrip te krijgen van deze mensen! En stadsmensen zullen zich meer aan dienen te passen aan de plattelands omstandigheden.

 • no-profile-image

  henkvankraats

  Zulke klagers horen toch ook in de stad te wonen, daarnaast getuigd het ook van het niveau van de politie

 • no-profile-image

  Arjan

  Als hij toch niet kon slapen dan had hij beter even kunnen helpen. Was het werk ook eerder klaar geweest en had iedereen lekker kunnen gaan slapen.

  Maar de Burgemeester is toch het hoofd van de politie. Ik neem aan dat dit nu dan niet meer voorkomt...

Laad alle reacties (30)

Of registreer je om te kunnen reageren.