Home

Achtergrond 305 x bekeken

Achtergronden mestbeleid

Het ministerie van LNV heeft een vlot leesbare publicatie geschreven over de achtergronden van het mestbeleid zonder scheikundige formules of wetsartikelen. Minder mest, schonere mest verhaalt over de geschiedenis van dierlijke mest. Hoe de mest werd van voedingsbron voor de planten tot soms vervuiler van natuur, milieu en water, en hoe de wet dat moet tegengaan.

De brochure kent paragrafen als Vroeger; Hoge productie; Minder dierlijke mest nodig; Europese afspraken (de Nitraatrichtlijn); Productierechten; Gebruiksnormenstelsel; Handhaven gebruiksnormen; Maatregelen; Fosfaat en stikstof; Mestverwerking; Gebruikte termen; Organisaties. De volledige tekst is te lezen via de site van het ministerie van LNV.

Lees ook Bedrijfsspecifieke excretienorm scheelt veehouders duizenden euro’s
Meer informatie Downloadpagina voor de brochure Minder mest, schonere mest

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.