Home

Achtergrond 3 reacties

Aanscherping voorschriften veevoer

Met ingang van 1 januari 2008 worden de voorschriften voor biologisch veevoer aangescherpt. Dit deelt controle-organisatie Skal mee.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Sake Moesker

  Het bericht is afkomstig van Skal. De aanscherping van de eisen vloeit voort uit afspraken die zijn gemaakt in 2005 over het afbouwen van het aandeel angbare producten in biologische voeders. In die zin is dit in wezen oud nieuws in een actueel jasje. Over enkele jaren moeten biologische voeders geheel uit biologische bestanddelen bestaan.

 • no-profile-image

  Eduard Deckers

  Geachte heer Moesker,

  Ik ben senior signaleringsmewerker op de afdeling Signalering en Ontwikkeling van de Voedsel en Waren Autoriteit. Ik ben belast met het kennisdomein voor diervoeders. Met belangstelling heb uw berichtje gelezen. Des te meer daar, voor zover ik weet, géén wetgeving in de maak is. Ik vraag me dan ook af wat u onder "biologisch" en "gangbaar" verstaat. Vooral in het licht van het feit dat met name kalvermelk voor een deel is samengesteld uit melkproducten afkomstig uit voormalig Oostbloklanden, en het merendeel van de teelt van voedergewassen "niet-biologisch" is.

  Ik ben dan ook benieuwd naar de oorsprong van dit bericht.

  Ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet.

  Met vriendelijke groeten,

  Eduard Deckers

 • no-profile-image

  Jaap

  Ik begrijp hier niets van 'rantsoen van veevoer'?? Bedoelt het agrarisch dagblad hiet het rantsoen van Koeien??

  Gaat het over bioogische landbouw?? (ik kan me niet voorstellen dat dit van toepassing is voor heel de sector...)

Of registreer je om te kunnen reageren.