Home

Achtergrond 193 x bekeken

ASG stelt meetfactoren welzijn vleeskalveren op

De Animal Sciences Group (ASG) heeft de basisfactoren voor het meten van het welzijn van vleeskalveren opgesteld.

Die factoren richten zich op het gedrag en de gezondheid van het kalf en lichamelijke afwijkingen van de longen, pens en lebmaag aan de slachtlijn. ASG gaat de basisfactoren voor het welzijn van kalveren de komende drie jaar uittesten in de praktijk.

Het project voor het opstellen van een welzijnsmonitor voor de vleeskalverhouderij maakt deel uit van Welfare Quality-onderzoeksproject voor runderen, varkens en pluimvee. Het praktijkonderzoek voor die monitor zal niet alleen in Nederland in de praktijk getest worden, maar ook in Frankrijk en Italië, de twee andere belangrijke producenten van blank kalfsvlees in Europa. Meer dan tweehonderd vleeskalverbedrijven gaan meedoen aan de testen.

Of registreer je om te kunnen reageren.