Home

Achtergrond 212 x bekeken 1 reactie

'Zomerbloementeelt moet zich beter organiseren'

De zomerbloemenetelers in Nederland moeten van zich laten horen. Dat vindt CDA-kamerlid Jan Mastwijk.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Trude Buysman

    Wij de commissie vrouw en Bedrijf van de LTO zijn al vele jaren bezig om juist voor deze telers de seizoenarbeid goed te regelen. We hebben ook al vele malen met Jan Mastwijk gesproken. Nu is het redelijk geregeld vanaf dit jaar maar de mensen mogel alleen aaneengeloten 8 weken werken. Ook voor zomerbloemen telers is dit een nadelige regel. Heb je net iemand ingewerkt of het groeit niet meer vanwege het weer en kun je hem later niet meer terug laten komen omdat je dan de 8 weken opknipt. Verder is de gehele administatieve rompslomp ook een groot nadeel zodat je liever personeel inhuurt en dit is dan vaak buitelands personeel. Verder vindt ik dat men meer rekening moet houden met kleine teelten in de bestrijdingsmiddelen wet. er worden vaak middelen uit de handel genomen omdat de kosten te hoog zijn om ze in Nederland af te zetten terwijl het in het buitenland wel mag worden gebruikt krijg je hier een boete omdat het illigaal is dit is concurrentievervalsing.

Of registreer je om te kunnen reageren.