Home

Achtergrond 249 x bekeken 3 reacties

Vonnis kort geding Steegro 10 juli

De rechtbank te Lelystad doet op 10 juli uitspraak in het kort geding dat Bel Leerdammer heeft aangespannen tegen melkveehouder Van der Steege, eigenaar-ondernemer van quotumhandel Steegro.

Van der Steege is per 18 juni gestopt met zijn melkleverantie aan Bel Leerdammer. Tijdens de zitting van de rechtbank te Lelystad afgelopen hebben de partijen opnieuw geen overenstemming bereikt. Bel eist onmiddellijke hervatting van de melkleverantie omdat volgens haar geen opzegtermijn in acht is genomen.

Bel Leerdammer stelt in een reactie op het kort geding te respecteren dat leveranciers naar andere afzetmogelijkheden zoeken. Maar dat moet dan wel "netjes gebeuren". Volgens van der Steege is een opzegtermijn niet nodig. Hij wil alleen de leverantie hervatten voor een melkprijs van minimaal 36 cent per liter. Bovendien stelt hij dat hij al sinds november 2006 in gesprekken met Bel Leerdammer heeft aangegeven zonder een hogere melkprijs te zullen stoppen met leveren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehouder

  blijkt maar weer eens dat dit soort mensen weinig fatsoen meer hebben , alleen geld is nog belangrijk.
  afspraken en contracten respecteren is er dan niet meer bij.
  Hoe een "'grote"ondernemer klein kan zijn

 • no-profile-image

  e meuleman

  zo blijkt maar al te duidelijk dat onze melk meer waard is dan we van de grote zuivelbedrijven ontvangen. een goed signaal is afgegeven.

 • no-profile-image

  coemelcoe veehouder

  Als je als veehouder melk wilt leveren dan moet je eerst flink in de buidel tasten om leden bewijzen/leveringsrechten te kopen.
  Ik heb begrepen bij de andere grote melkverwekers in Nederland van het zelfde laken een pak. bij bel leerdammer vertelde men op de voojaarvergadering in april 2007
  in princiepe geen nieuwe melkleveranciers aan te zullen nemen.
  Als je als veehouder een dikke melkprijs bij een onderneming onvangt
  en dat weet ook jouw zuivelonderneming;dan hoef je toch geen entregelden te vragen van nieuwe leveranciers en dan zeg je als melkverwerker toch op de voorjaarsvergadering ;van als je nog iemand weet die bij ons melk wil leveren / dan stuur hem maar naar ons.
  immers het uitbetalen van een te hoge melkprijs wijst op het goede rendement van de fabrieken.
  Ik weet daarom nog steeds niet waarom in de kleine nederlandcshe zuivelverwerkers wereld een verwelkomstgeschenk van een veehouder van ongeveer; € 60000,--tot €100000,--gevraagd wordt.
  Zou dit soms een onderlinge afspraak zijn? ik weet het niet.Als U het weet ?graag een reactie in AGD vandaag of morgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.