Home

Achtergrond 167 x bekeken

Veel regen en bliksem in buien

De regen-en onweersbuien die vanmiddag van het zuiden van het land via het oosten naar Noord-Nederland trekken, brengen enorme hoeveelheden neerslag en bliksemontladingen met zich mee.

Dat liet het weerinstituut KNMI weten. In het Limburgse Arcen viel vanmiddag binnen een uur tijd 60 milliliter regen. "Dat is bijzonder veel als je bedenkt dat er normaal in een hele julimaand gemiddeld 60 tot 80 milliliter valt'', aldus een KNMI-woordvoerder. "De hoeveelheid van een hele maand is dus in één uur gevallen.''

Boven Nijmegen, het gebied van de Vierdaagse, werden in een gebied van 50 bij 50 kilometer 280 onweersontladingen per 5 minuten geteld. In Apeldoorn ontstond door blikseminslag brand in een woning aan de Eerste Wormenseweg. De bewoner van het pand kon zich in veiligheid brengen.

De regen- en onweersbuien trekken naar verwachting via Gelderland en Overijssel naar de drie noordelijke provincies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.