Home

Achtergrond 485 x bekeken

Varkensvlees heeft lage milieubelasting

Een flinke voorpaginakop: “Gangbaar kip- en varkensvlees het meest milieuvriendelijk” had niet misstaan. Maar ja, goed nieuws is geen nieuws.

Milieu is weer in. Een recent LNV-onderzoek onder burgers heeft aangetoond dat milieu op nummer 1. staat, veel hoger dan bijvoorbeeld dierwelzijn. Het kan niet mooier, want tegelijkertijd komt de consumentenbond met een onderzoek dat kip-, kalkoen- en varkensvlees het minst milieubelastend is. Veel minder dan biologisch vlees en eveneens veel minder dan rundvlees.

Helaas durven wij het al niet meer te communiceren. Het agrarisch dagblad van afgelopen zaterdag kopt: “Iers rundvlees belast het milieu het meest”. Het blad dat volledige pagina’s inruimt voor milieuridders en dierbevrijders wil kennelijk niet positief koppen. Een flinke voorpaginakop: “Gangbaar kip- en varkensvlees het meest milieuvriendelijk” had niet misstaan. Toegeven, na intensief speurwerk op internet kon ik ook niet de volledige onderzoekgegevens boven water halen. Toch zal het bericht niet uit de lucht gegrepen zijn. Waarom dan niet inkoppen en ondertussen wel haantje de voorste zijn met negatieve berichtgeving over de veehouderij ?

Het bevestigd nog weer eens de stelling “Goed nieuws is geen nieuws”. Ik ben zeer benieuwd of onze belangenbehartigers dit onderzoek omzetten in klinkende munt. Het zal wel eens tijd worden dat er een gezamenlijk collectief komt van ondermeer PVV, NVV, LTO. Samen zijn ze in staat om een flinke mediacampagne te voeren. Niet als antwoord op destructieve berichtgeving van actiegroepen, maar pure promotie van voedsel. Gezond, lekker voedsel, één van de eerste levensbehoeften. En nog milieuvriendelijk op de koop toe !

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.