Home

Achtergrond 192 x bekeken 12 reacties

Tuinders en handelaren lichten fiscus op

Een viertal tuinders zijn gedagvaard in verband met een fraudezaak die de fiscus tientallen miljoenen euro's nadeel opleverde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ollie

  Weet iemand om welke tuiners dit gaat want ben wel zeer benieuwd wie zich hieraan schuldig heeft gemaakt. Gezien ik uit hetzelfde gebied kom en veel met de tuinbouw te maken heb zou ik graag die namen te weten komen.

  Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 • no-profile-image

  J.C. Bron

  Geachte,

  Wij zijn altijd positief over het ondernemerschap en de innovatiekracht van de tuinbouw.
  Maar we zijn wel gedwongen al het relevante nieuws te brengen, en een grote juridische kwestie valt daar ook onder. Het spijt me als we u een andere impressie geven.

  Hoogachtend,

  J.C.

 • no-profile-image

  kees

  Volgens mij vergeet dhr Braam dat er gewerkt moet worden in Nederland. Waarschijnlijk weet hij niet wat dat is. Natuurlijk is een kas niet mooier dan een natuurgebied en natuurlijk moet iedereen zich aan de regels houden, maar je kunt het ook overdrijven, een van de belangrijkste industrien van Nederland wil laten stoppen en het land uit te jagen gaat mij een beetje te ver. De tuinbouw heeft wel ergens ruimte nodig. Bij de nieuwbouw overleg plegen is veel zinvoller dan zo'n domme terreur die dhr Braam tegen de gehele tuinbouw voert.

 • no-profile-image

  kees

  Natuurlijk heer bron bent u daarin geinteresseerd. Even scoren met negatief nieuws over de nederlandse tuinbouw, zou namelijk een schande zijn om een keer wat positiefs naar buiten te brengen, want ja, daar zou de tuinbouw bij gebaat zijn dus dat doen `we`maar niet. Ligt dit dan aan u, aan de consument die alleen maar `geilt`op negatief nieuws of aan onze LTO glaskracht.
  De pen is machter als het zwaard. En in dit geval zal het imago weer een deuk oplopen. Positief nieuws is ook nieuws.

 • no-profile-image

  C. Bone

  Hoezo? Wil je weten hoe ze het hebben gedaan? Kom zeg, doe niet zo onnozel en hypocriet!
  CB

 • no-profile-image

  kees

  Heeft de heer Braam nou zo'n ongelukkig leven dat je je alleen maar druk kunt maken over de tuinders in Rilland. Kom op zeg , wat is die man een sneu geval. Ga eens een keer leven en maak je niet zo druk, dat is slecht voor je hart.

 • no-profile-image

  Rieks

 • no-profile-image

  M.J.Braam

  Kees,

  Missschien komt dat wel omdat er niet zoveel positiefs te melden is omtrent deze"industrie".Waarschijnlijk loop jij met oogkleppen op!
  Misschien ga je er anders overdenken na een periode Agriport A7 daar boven in het land, zijn trouwens ook ondernemers neergestreken welke daar 69 hect. hebben aangekochten waar we in Rilland al de nodige ervaringen mee hebben en dat zijn heus geen positieve.

 • no-profile-image

  leen

  Kees, over dom gesproken, is er nog niet genoeg glas in nederland als de tuinders zelf al hun tomaten doordraaien om de prijs kunstmatig op peil te houden?
  Moeten er daarom nog meer kassen bij komen,waar vervolgens dan oost-europeanen gaan werken omdat die zo lekker goedkoop zijn? Hoezo dom??

 • no-profile-image

  J.C. Bron

  Geachte heer/mevrouw Braam,

  We zijn als krant tamelijk nieuwsgierig naar de rechtzaak die u noemt. Kunt u ons hier meer over vertellen?

  Hoogachtend,

  Jan-Cees Bron

  jan.cees.bron@reedbusiness.nl

 • no-profile-image

  kees

  Leen snapt het. Er wordt 1 keer doorgedraaid in vijf jaar omdat er tijdelijk te grote voorraden waren ontstaan en kwaliteit voorop staat. Dus oude voorraad weg en weer verse leveren. de handel is meteen weer gaan lopen. Er werken een paar honderd duizend Nederlanders in de tuinbouwsector en in het seizoen wordt dat aangevuld met gemotiveerde krachten uit Polen, die niet "lekker goedkoop zijn" maar gewoon gemotiveerd! ik snap niet wat daar verkeerd aan is. Nederlandse werkelozen zijn toch te lui om te werken en houden liever hun hand op, dat is pas een probleem!!!!
  Zolang de Nederlandse tuinders hun hand niet ophouden mag Leen

 • no-profile-image

  M.J.Braam

  Ollie,
  Op de eerste plaats kunnen wij je melden dat rechtzittingen openbaar zijn dus kun je je licht opsteken in den Haag .
  Hier in de Bathpolder hebben de "westlandse"tuinders een behoorlijke negatieve reputatie opgebouwd i.v.m. het opzettelijk vervuilen van het oppervlaktewater waarvoor er nog een aantal rechtzittingen plaats gaan vinden en wel op 09-11-07 om 11.uur voor de meervoudige kamer in Middelburg en dan heb je al wel aardig wat op je kerfstok als je daar terecht komt.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.