Home

Achtergrond 182 x bekeken

'Tuinbouw als warmteleverancier beïnvloedt ruimtelijk beleid'

Als de glastuinbouw zich meer toelegt op de levering van duurzame warmte, heeft dat zijn weerslag op de ruimtelijke inrichting van gebieden, volgens LTO Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten.

De glastuinbouw kan een grote rol spelen in het verwarmen van woningen. Een kas van 1 hectare kan 500 tot 1000 woningen voorzien van warmte. Het ruimtelijk beleid is daar volgens Van Ruiten nu echter nog niet op berekend.

Dit omdat het op dit moment juist het streven is om glastuinbouw verder weg van woningen te plannen. Als glastuinbouwbedrijven warmte gaan leveren aan woningen, moeten die echter wel dicht bij de woningen liggen.

Stem ook op de peiling van deze week

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.