Home

Achtergrond 178 x bekeken

Südzucker grootste verliezer in slechte week

De beurzen kenden een slechte week. De hoge olieprijs en een zwakke huizenmarkt in Amerika drukten wereldwijd de koersen.

Ook de voedingsconcerns zagen hun beurswaarde dalen. De AgD-beursindex op basis van twintig grote voedingsbedrijven daalde ruim 2 procent.

Het grootste verlies in de voedingsbranche komt op naam van het Duitse suikerconcern Südzucker. Het concern bevestigde begin deze week nog dat het op koers ligt om de omzet- en winstverwachtingen voor dit boekjaar te halen. Desondanks ging de beurswaarde met bijna 12 procent onderuit. Ten opzichte van begin dit jaar is Südzucker al met meer dan 23 procent gedaald.

Forse koersdalingen waren er ook voor de vleesconcerns in Amerika. Tyson Foods en Smithfield Foods hebben veel last van een slechtere afzet van varkensvlees in de VS. Tyson Foods kondigde daarom alvast aan dat het zijn productie verlaagt.

Het agriconcern Bunge is één van de weinige uitzonderingen op de dalende trend deze week. Mede op grond van sterke resultaten in zijn kunstmestafzet in Zuid-Amerika, heeft Bunge zijn winstverwachtingen verhoogd.

Of registreer je om te kunnen reageren.